MORE

Statele Unite nu pot face fata singure atacurilor cibernetice. Washingtonul a cerut ajutorul… Beijingului!

Americanii par sa duca lipsa de contraspionaj, de vreme ce le-au cerut chinezilor „sa blocheze abilitatile Coreei de Nord de a lansa atacuri cibernetice”, scrie New York Times. Demersul Casei Albe reprezinta unul dintre pasii vizati in combaterea criminalitatii cibernetice, dupa ce reteaua Sony Pictures a fost sparta de o grupare de hackeri nord-coreeni.

Statele Unite isi doresc astfel sa traga un semnal de alarma global, avertizand asupra atacurilor din mediul online, noteaza NYTimes, citand oficiali din Administratia americana. Dar de ce a ales Obama sa ceara ajutor Chinei? – Pentru ca toate telecomunicatiile Coreei de Nord trec prin retele operate de companii chineze. Beijingul nu a raspuns inca solicitarilor americane si nu este clar daca va da curs unui asemenea apel, mai ales ca intre cele doua puteri exista tensiuni in prezent dupa ce, in Mai anul curent, Departamentul de Justitie de la Washington a pus sub acuzare cinci hackeri care lucrau pentru o companie militara chineza si care ar fi furat informatii secrete de la companii americane, noteaza NYTimes.

Potrivit ziarului, oficialii SUA considera ca implicarea Chinei in investigatia de la Sony Pictures este o sansa de a colabora cu Beijingul in vederea „stabilirii <regulilor jocului> pentru o conduita acceptabila in spatiul virtual”. Administratia Obama ia totodata in considerare impunerea de sanctiuni economice noi asupra Coreei de Nord sau chiar adoptarea unor asa zise „operatiuni informatice” directionate asupra populatiei din Coreea de Nord, informeaza theverge.com.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button