Elon Musk vrea să introducă Starlink și pentru mașini, avioane și nave maritime
Starlink este din ce în ce mai aproape de forma sa finală. Odată cu stadiul beta, serviciul poate fi utilizat sub forma unei subscripții, oferind viteze decente, cu promisiunea ca acestea să se dubleze până la sfârșitul anului.
Elon Musk nu vrea să se oprească aici. Starlink se află în discuții cu guvernul Statelor Unite ale Americii pentru obținerea unei aprobări în vederea instalării serviciului și în rândul autovehiculelor, al aeronavelor și al navelor maritime. Cererea înaintată se bazează pe o licență pentru instalarea terminalelor Starlink în regim mobile.
În cererea adresată Comisiei Federale pentru Comunicații, Starlink menționează că terminalele mobile îi vor ajuta pe clienți să se folosească în continuare de acesta, atât pe parcursul transportului terestru, cât și pe parcursul celui aerian (domestic sau internațional) și naval.
După cum spuneam, Starlink începe să prindă formă. La momentul actual, compania a reușit să lanseze nici mai mult, nici mai puțin de o mie de sateliți, iar de la finalul lui 2020 și până acum, acesta a adunat mai mult de zece mii de utilizatori. Serviciul necesită o subscripție de 99 de dolari pe lună, în vreme ce kit-ul de 499 de dolari necesar activării conține o antenă parabolică de 19 inci și se achiziționează separat.
Pe lângă planul acesta, Elon Musk a început deja demersurile pentru introducerea serviciului pe mașinile Tesla, iar ideea asta îi poate face pe unii să râdă cu un ochi și să plângă cu celălalt. La o adică, da, îți poți cumpăra o Tesla, dar dacă vrei să-ți vină cu Full Self-Driving va mai trebui să scoți niște bănuți. Iar dacă vrei și Starlink pe ea, acei „niște bănuți” ar putea să se transforme în „mai mulți bănuți” pentru subscripție și cine știe ce alte proceduri suplimentare.