PC&Consoles

Stardew Valley va primi multiplayer la începutul lui 2018

Spre sfârșitul acestui an vor începe testele beta, iar la începutul lui 2018 Stardew Valley va avea multiplayer.

Popularul simulator de viața la țară a fost din start conceput ca având și o componentă de multiplayer. Eric Barone, creatorul jocului, a lansat jocul doar cu o componentă de single player deoarece multiplayer-ul nu era încă terminat. Deci, cumva, jucătorii lui Stardew Valley au știut de la bun început că va veni și această zi.

Funcția de multiplayer este în lucru de ceva timp, iar acum că se întrezărește o dată de lansare iar modul în care va funcționa este deja stabilit, producătorul se simte suficient de confortabil încât să poată vorbi public despre asta. În linii mari, multiplayer-ul va consta în aducerea a până la 3 prieteni în jocul tău, pe post de ajutoare pe ferma ta. Ajutoarele tale vor putea face aproape aceleași lucruri ca și tine; vor avea un inventar, vor putea farma, mina, lupta, vor putea merge la festivale și se vor putea căsători cu alte NPC-uri. Unele decizii însă vor rămâne la atitudinea personajului principal.

La început de invitațiile la multiplayer se va ocupa exclusiv Steam. Mecanismele invitațiilor pentru variantele non-Steam încă nu au fost puse la punct, dar foarte probabil vor funcționa într-un mod similar. Nu vor fi moduri de PvP, split screen sau multiplayer local, iar studioul a anunțat că momentan nu există încă planuri pentru așa ceva. Se lucrează la o modalitate de a face posibilă căsătoria între personajele controlate de jucători, dar nu se știu prea multe detalii în acest moment. Foarte probabil vor fi implicate eforturi la fel de mari ca cele depuse la curtarea unui NPC.

Cea mai grea muncă a fost depusă pentru punerea la punct a detaliilor tehnice. Să conectezi mai multe instanțe ale jocului și să sincronizezi programul pentru fiecare jucător nu este tocmai un lucru ușor de programat. Producătorii au afirmat că peste 15.000 linii de cod au fost rescrise, procedeu care a afectat aproape fiecare fișier sursă a jocului. Acest aspect totuși odată terminat, echipa va putea trece în curând la actualizat interfața și meniurile, implementarea relațiilor între jucătorii din multiplayer și NPC-uri, plus clasicele etape de lustruit, testat și optimizat.

Sperăm ca varianta de beta să apară (așa cum a fost programată) la sfârșitul acestui an, urmând ca varianta 1.3 de la începutul lui 2018 să conțină în sfârșit multiplayer.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button