PC&Consoles

StarCraft Remastered sosește în august

Varianta normală a lui StarCraft este acum gratuită, puteți să vă bucurați de jocul cel original fără nici un fel de impediment. Dar dacă vreți să jucați așa cum trebuie în 4K, cu grafică nouă și sunet refăcut, mai aveți de așteptat două luni.

Blizzard anunță că StarCraft Remastered va fi disponibil din ziua de 14 august, pentru PC și Mac, la prețul de numai 15 euro. Da, ați auzit bine, la prețul pentru care o parte din studiou vă oferă doar o singură clasă, o altă bucată din Blizzard vă oferă un joc întreg. Și nu orice joc, un remaster al celui mai popular RTS al tuturor timpurilor.

Un joc a cărui producție nu a fost un simplu caz de-a schimba mărimea modelelor existente, fiindcă nu materialul de origine nu era atât de bun. Toate unitățile au trebuit să fie refăcute, cu un detaliu vizual mai bun ce se apropie mai mult de schițele originale. O parte din codul sursă încă mai exista, așa că reimplementarea sa pentru a-i oferi efecte grafice noi și ceva îmbunătățiri nu a fost dificilă. Totuși, Blizzard a refuzat să actualizeze componente precum pathfinding, pentru că atunci probabil cei care lucrează la joc ar fi fost vânați de jucătorii de eSports care țin foarte mult la comportamentul actual al unităților.

Componenta audio a lui StarCraft Remastered a beneficiat de o remasterizare, materialele de origine încă fiind în arhiva studioului, la nivelul deplin de calitate.

Acum nu putem decât să stăm și să așteptăm ca Diablo 1 să primească același tratament, nu să fie îngrămădit în Diablo 3.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button