GamingPC&ConsolesTech&IT

Starcraft 2 este bântuit de un AI deghizat

Nu sunt puține jocurile ce vă pot lăsa cu impresia că fie jucați cu boți, fie jucați împotriva unor boți, dar Starcraft 2 capătă propria sa categoria specială. Efortul de a construi un AI capabil să înțeleagă și să exceleze la acest joc trece la o fază nouă și neașteptată.

AI-ul AlphaStar a fost înrolat clasamentul 1vs1 al lui Starcraft 2, oferind tuturor celor interesați (din Europa) ocazia de a se duela împotriva sa. Pentru a face asta va trebui să bifați o căsuță atunci când intrați în modul competitiv, iar apoi veți începe să suspectați că oricare din oponenții voștri ar putea fi de fapt un AI. Nu de alta, dar nu va juca sub numele AlphaStar, nici DeepMind, ci folosind un titlu menit să ascundă faptul că este vorba de un AI.

Abilitățile sale au fost alterate pentru a-i permite să își mascheze mai bine identitatea. Ca urmare, nu va avea abilitatea de a vedea harta întreagă, doar o parte restrânsă din ea, nu va putea să exercite control inuman asupra unităților pentru un micro imbatabil, nici nu va putea să apeleze la un wiki cu un build-guide garantat să îi asigure victorie. Dar, fiind un AI, va învăța din meciurile sale și va deveni din ce în ce mai eficient, varianta sa curentă chiar fiind capabilă să joace folosind toate cele trei rase ale jocului.

Datele colecționate din acest sezon competitiv vor fi utilizate îmbunătățirea sa de către cei de la DeepMind. Rezultatele meciurilor vor fi publicate la sfârșitul testului, ca parte a unui material științific.

[Blizzard]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button