GamingRSS PaginaDeMedia

Star Wars: Knights of the Old Republic este se alătură jocurilor care vor primi remake-uri

BioWare sunt niște artizani adevărați atunci când vine vorba de RPG-uri dense, bine închegate din punct de vedere narativ. Aceștia sunt dezvoltatorii care n-au adus Baldur’s Gate, Jade Empire, Dragon Age, Mass Effect, dar și Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR), care este privit ca unul din cele mai bune RPG-uri făcute vreodată. Prin urmare, era și timpul ca un astfel de colos să-și primească remake-ul cuvenit (chiar, parcă e nouă modă).

Simplu și direct, avem de-a face cu Star Wars: Knights of the Old Republic Remake. Acesta nu va fi dezvoltat de către BioWare, ci de Aspyr, cei care au remasterizat Star Wars: Republic Commandos și care au reușit să porteze Episode 1 Racer, Jedi Knight: Jedi Academy, Jedi Outcast pe Nintendo Switch și PlayStation, dar și originalul KOTOR pe iOS.

În timeline-ul Star Wars, Knights of the Old Republic ne poartă cu 4 mii de ani înainte formării Imperiului Galactic. Tu vei îmbrăca mantia de Jedi și vei porni pe urmele unui Sith Lord. Partea cea mai tare este că sistemul de roleplaying este delicios de complex și îți dă posibilitatea să o iei fie pe calea luminii, fie pe calea întunericului. Mecanica a fost transpusă și în KOTOR II, unde acțiunile și abilitățile tale afectează semnificativ lumea jocului. Cum ar veni, ai grijă când te duci după un Sith, că dacă te uiți la Sith, și Sith-ul se uită la tine aka devii parte din Dark Side.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake vine cu o veste ciudată

Trailerul pentru joc a debutat în cadrul showcase-ului PlayStation de aseară. Pe blog-ul Sony este specificat faptul că remake-ul se va lansa ca un PS5 exclusive. Vestea m-a luat puțin prin surprindere, și nu neapărat pentru că – evident – momentan încă este greu să faci rost de un PS5.

Din fericire, Lucasfilm Games a confirmat că jocul își va găsi loc și pe PC. Primul KOTOR a făcut ochi în 2003 pe PC și Xbox, iar la ani distanță, în 2012, a ajuns și pe Steam. Este o experiență interesantă și nostalgică, una pe care și veteranii și „bobocii” vor avea ocazia să o încerce.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button