TECH

Star Wars capătă un joc VR prin Jedi Challenges

De când a început senzația controlului prin detecția mișcării, lumea s-a tot întrebat „Când va fi lansat un joc la care vei putea mânui o sabie laser cu un Wiimote?”. Un deceniu mai târziu, pare că în sfârșit vom primi ceva similar, de la Disney în colaborare cu Lenovo.

Jocul se numește Jedi Challenges și nu doar că funcționează prin detectarea mișcării unui lightsaber, dar este de VR. Prea multe detalii despre acest nou joc nu sunt disponibile, sistemul de VR și sabia laser aparent făcând parte dintr-un set ce va putea fi cumpărat din magazine. Iar acest set nu a fost făcut doar pentru un singur joc.

Disney și Lenovo ar urma să lanseze mai multe titluri pentru această platformă, printre care se va număra și un joc de șah holografic, precum cel văzut în primul film Star Wars.

Pe partea efectivă de hardware, pare de parcă va fi un HMD ce se folosește tot de un telefon mobil, așa că nu ar trebui să vă așteptați la o senzație VR uluitoare, dar nici n-ar trebui să fie excesiv de scumpă. Prețul nu este cunoscut, nici data de lansare, dar probabil va sosi prin luna decembrie, cu ocazia noului film.

Conceptul nu pare rău, dar designul HDM-ului reprezintă o ocazie pierdută, din moment ce puteau să îl facă să arate ca o cască a unui pilot de X-Wing.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button