GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Star Control Origins a fost interzis pe Steam și GOG

Sfârșitului anului a fost plin de surprize pentru cei care intenționau să cumpere Star Control Origins, dar mai ales pentru studioul care a făcut jocul.

Compania Stardock a primit o înștiințare conform căreia vânzarea jocului a fost interzisă pe Steam și pe GOG. Înștiințarea a fost primită în ajunul anului nou, când cam toată lumea era plecată în concediu.

Motivul interdicției ține de disputa continuă dintre Stardock și fondatorii studioului Toys For Bob, care au fost responsabili pentru primele două jocuri din seria Star Control. Aceștia susțin că drepturile pe care Stardock le-a cumpărat de la Atari pentru serie nu le permit să creeze un joc nou ce seamănă atât de mult cu cele vechi, în timp ce Stardock susține că au toate drepturile necesare. Mai apare apoi problema că asemănările dintre jocuri sunt cam greu de catalogat drept ilegale, nu de alta, dar fără clone n-am avea multe genuri de jocuri în acest moment.

Jocul va continua să fie interzis pe Steam, GOG, chiar și alte magazine terțe precum Humble Bundle, până când disputa în privința drepturilor va fi soluționată. Din fericire, cei care au cumpărat deja jocul de pe aceste servicii vor putea să le descarce și să le joace mai departe.

Dar cei curioși să încerce jocul încă îl mai pot cumpăra direct de la Stardock, jocul având parte în acest moment de o reducere de preț. Star control Origins costă acum doar 20 de dolari.

Folosirea legislației de copyright din SUA, sub forma DMCA-ului, pentru a interzice vânzarea unui joc pe marile platforme de distribuție digitală reprezintă un precedent oarecum periculos pentru industria jocurilor video.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button