Gaming

Star Citizen permite returnarea banilor

Star Citizen se află de câteva săptămâni în mijlocul unui mic scandal legat de disponibilitatea returnării banilor celor care au finanțat proiectul, dar care s-au săturat să aștepte lansarea jocului. Deși nu este „evident”, Cloud Imperium Games chiar oferă posibilitatea celor care au cumpărat acces la joc și nave virtuale să își primească investiția înapoi.

De când proiectul a început, CIG a efectuat returnări pentru mai bine de 1200 de oameni, dintre care 93 au fost numai de la începutul lunii iulie. Opțiunea nu este prea evidentă, fiindcă nu este automatizată, necesită dialogul direct cu reprezentanții companiei. Nu va fi automatizată, deoarece studioul nu stă cu teancuri de bani nefolosite, toate fondurile fiind utilizate direct la dezvoltare, la plătit salarii și la întreținerea infrastructurii. Cei care sunt nemulțumiți își pot primi banii înapoi, CIG mergând pe ideea că nu vor să oblige oameni care nu sunt multumiti să rămână implicați în proiect.

Star Citizen se află în dezvoltare de aproape trei ani de zile, și pare probabil că mai sunt cel puțin doi ani de lucru la el. În varianta sa inițială, când avea un buget de 12 milioane de dolari, ar fi trebuit să fie deja lansat, însă Star Citizen nu mai este un joc de 12 milioane de dolari de foarte mult timp. O perioadă atât de lungă a dezvoltării nu este tocmai stranie pentru jocuri de buget mare, GTA 5 necesitând cinci ani pentru a fi dezvoltat, asta cu finanțarea deja disponibilă și fără nevoia de-a înființa studiouri noi care să lucreze la el.

Dacă sunteți curioși să încercați modulele curent disponibile pentru Star Citizen, aveți posibilitatea de a face asta gratuit până pe 25 august. Trebuie doar să accesați acest link, să creați un cont dacă nu aveți deja unul, și să aplicați contul „GAMESCOM2015”, fără ghilimele.

[Blue’s News]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button