GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Star Citizen a strâns 400 de milioane de dolari. Unde este jocul?

În anul 2012, pe vremea când Far Cry 3 și Dishonored dominau piața de jocuri video, un proiect Kickstarter intitulat Star Citizen vedea pentru prima dată lumina internetului. Jocul a devenit o senzație peste noapte și în ultimii nouă ani a reușit să strângă peste 400 de milioane de dolari pentru dezvolatare. Ca și context, bugetul pentru GTA V a fost de aproximativ 250 de milioane de dolari. Acestea fiind spuse, unde este Star Citizen?

Dezvoltat de Cloud Imperium Games, jocul a strâns 63 de milioane de dolari până în 2014. De atunci și până acum trebuia să fie lansat de mult. Dar de aproape un deceniu, jocul este în continuare blocat în faza de dezvoltare. Într-adevăr, jucătorii se pot bucura de o versiune Alpha actualizată destul de des, însă este departe de forma finală a jocului pe care dezvoltatorii promiteau inițial c-o vom primi undeva la finalul lui 2012.

Star Citizen și povestea celor 400 de milioane

Cu un buget aproape dublu comparativ cu cel mai scump joc lansat vreodată, unde se situează Star Citizen în acest punct? Păi, avem versiunea Alpha 3.15 care trebuie să recunosc, arată foarte bine și aduce câteva adiții interesante jocului. Dar se pare că fanii care au plătit pentru dezvoltarea jocului nu sunt chiar mulțumiți cu progresul făcut de echipa de dezvoltare până acum.

Un utilizator de pe reddit a mers atat de departe incat a raportat compania la UK Advertising Standards Agency pentru lipsa transparentei cand vine vorba de vanzarea unora dintre „navele concept” din lumea jocului. Aceasta actiune a dus la o mica sanctiune, dar nimic serios. Iar povestea lui Star Citizen merge mai departe.

star citizen

Anul trecut am primit și o explicație din partea lui Christopher Roberts, creatorul jocului. Acesta a spus că sistemele promise de joc nu sunt „doar un vis umed” și că vor fi implementate în joc, iar asta nu va dura „10-20 de ani„, ci mult mai puțin. De atunci, actualizările din partea Cloud Imperium Games au fost mai dese, însă nu toți fanii sunt mulțumiți.

Acum nu știu ce să zic; personal nu apreciez jocurile de acest fel. Dar mă întreb, oare ce au făcut băieții ăștia cu 400 de milioane de dolari? Adică nu vorbim despre ceva mărunțiș, ci o sumă imensă care nu a putut asigura nici măcar o lansare finală a jocului. Vouă nu vă miroase putred toată povestea asta?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button