PC

Standardul pentru USB 3.2 a fost finalizat

USB Implementers Forum, asociația de entități care se ocupă cu definirea și dezvoltarea standardului USB, anunță că a terminat lucrul la USB 3.2.

Această variantă a fost dezvăluită acum câteva luni, cu promisiunea că va fi gata spre finalul acestui an, iar creatorii săi s-au ținut de cuvânt. Noul standard va permite în esență dublarea vitezei de transfer, deoarece acum se pot utiliza două canale de comunicare.

Practic, și USB-C suporta asta, cablurile având deja această funcționalitate. Însă portul USB 3.1 în sine nu prea avea încă posibilitatea de-a se folosi de canale multiple de comunicare. Problema va fi acum remediată. Așa că vă puteți aștepta ca plăcile de bază produse noi de anul viitor să se folosească de această nouă tehnologie. Nu știu cu siguranță dacă este timp să fie integrate în cele AMD din februarie, dar cu siguranță se va vedea pe Z390 dinspre finalul anului 2018.

Merită menționat că în ultima vreme am avut trei îmbunătățiri însemnate ale standardului, 3.1, portul C și în cele din urmă 3.2. USB 3 în sine a fost mai mult sau mai puțin același din 2008, așa că progresia sa tehnologică actuală este binevenită, chiar dacă asta va duce la și mai multă fragmentare pe termen scurt.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button