GamingPC&Consoles

Stalker 2 este iarăși în lucru, după ce studioul ucrainean și-a mutat sediul

GSC Game World a anunțat că dezvoltarea lui Stalker 2 continuă, după ce studioul a reușit să își schimbe locația. Pe data de 2 Martie 2022, echipa ucraineană a anunțat că dezvoltarea noului joc va fi pusă pe hold pentru o perioadă nedeterminată din cauza războiului din Ucraina. Iar pentru a dovedi fanilor că proiectul merge mai departe, în ciuda situației nefericite din țara lor, membrii echipei și-au mutat locația în capitala Republicii Cehe, Praga.

După anunțul venit la începutul primăverii nu am mai auzit mai nimic despre cei de la GSC Game World. Noutățile au venit însă de pe Discord, unde un angajat al studioului a răspuns comunității, confirmând în acest fel că Stalker 2: Heart of Chornobyl nu a fost abandonat.

Iar dacă ați citit titlul complet al jocului și urmează să mă linșați în comentarii pentru că am greșit numele, studioul a ținut să mai comunice o mică schimbare fanilor. Numele proiectului a suferit o mică modificare, iar din Heart of Chernobyl s-a schimbat în Heart of Chornobyl. Adică diferă denumirea locației în care are loc acțiunea, studioul alegând să folosească numele folosit de localnicii din Ucraina.

Stalker 2 Heart of Chornobyl

Stalker 2: Heart of Chornobyl va fi un benchmark pentru PC-uri

Stalker 2: Heart of Chornobyl va fi lansat pe data de 8 Decembrie 2022 pe PC (prin intermediul Steam, Microsoft Store și Epic Games Store) și Xbox Series X|S. Pentru cei care nu sunt familiari cu seria, jocurile Stalker au fost mereu apreciate pentru elementele survival-horror combinate cu perspectiva first-person, care au creat o atmosferă foarte reală și tensionată.

Cel mai nou titlu al seriei este dezvoltat în Unreal Engine 5, deci realismul este un punct forte al jocului. În plus, se poate să îl vedem foarte mult timp de-acum înainte, întrucât cerințele de sistem și motorul grafic ales mă fac să cred că nu va fi prea ușor de rulat și va servi drept benchmark chiar și pentru cele mai puternice sisteme. Iar faptul că include și un benchmark integrat, este cu atât mai interesant. Să sperăm doar că nu vor exista amânări mari de acum înainte.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button