PC

SSHD de 2TB de la Seagate-Stocare hibrida cu performante foarte bune!

Seagate ST2000DM001 este un SSHD, adica o unitate de stocare hibrida, care pe langa platanele unui hard disk mai integraeaza si un SSD. Acest model are o capatitate de stocare de 2TB din care 8GB sunt pe SSD. In practica, aceasta capacitatea de stocare oferita de SSD este folosita pentru cache. Unitatea are un controller inteligent si stocheaza pe acel SSD cele mai accesate fisiere, si practic intreaga unitate de stocare va deveni vizbil mai rapida dupa catvea zile de utilizare.

Interfata de conectare este SATA 3. Modelele din aceasta serie folosesc doua platane fiecare dintre ele avand capacitatea de 1TB, iar acest lucru inseamna un consum mai redus de curent pentru o stocare mai mare. Viteza de rotatie a platanelor este de 7200RPM. Seagate sustine ca aceste unitati au o durata de viata de pana la 30 de ani. Capacitatea maxima a unui SSHD din aceasta serie poate ajunge pana la 5TB.

Ca performante in Crystal Disk Mark acesta scrie cu 203MB/s si citeste cu 200MB/s. Nu este deloc rau, iar pretul pentru o asemenea unitate in Romania este putin peste 100 de Euro, dar credem ca merita fara indoiala investitia. Plusul de fiabilitate, eficienta dar mai presus de toate viteza, este notabil.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Eu test personal modelul fara ssd si la fel scoate in benchmark ul cristal.. dar diferenta intre sshd si hdd e timp ul de raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button