MORE

SSD-urile Samsung 950 Pro au viteze absurde

Samsung a lansat o nouă serie de SSD-uri, sub forma seriei 950 Pro, unele dintre primele care să folosească memorie V-NAND și conectare NVMe, iar vitezele sunt ridicole.

Seria 950 Pro vine în format M.2, având o dimensiune foarte redusă, dar o performanță neașteptată pentru un astfel de SSD. Viteza de citire poate atinge 2500 MBs, iar cea de scriere poate atinge 1500 MBs.

Fiind vorba de M.2, ce comunică direct cu PCI-E, nu are limitările impuse de SATA 3, ce ar face astfel de viteze imposibile. Nu este tocmai prima dată când au fost lansate SSD-uri foarte rapide conectate la PCI-Express, celebrele RevoDrives de la OCZ fiind un alt exemplu.

Însă spre deosebire de SSD-urile OCZ, cele Samsung vin în versiuni cu capacitate de 256GB și 512GB, la prețuri de 200 de dolari și 350 de dolari. Dacă ați vrea să cumpărați acum un RevoDrive de 480GB, veți cheltui pe puțin 600 de dolari, și nu veți avea parte de o performanță la fel de bună.

Comparația este acolo pentru a demonstra cum evoluția tehnologiei a scăzut simțitor prețurile, și asta  va continua în următorul an,  atât pentru că V-NAND va fi implementat la scară largă, cât și pentru că tehnologia XPoint este pe drum, aducând performanță și mai bună pentru segmentul high-end și enterprise.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button