Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

SSD-urile s-au vândut mai bine decât HDD-urile pentru prima dată în istorie

Când vine vorba de construit calculatoare, poate cea mai mare evoluție am văzut-o pe partea de stocare. De la vechile hard disk-uri am făcut încetul cu încetul trecerea la SSD-uri rapide cu capacități mari și prețuri accesibile. Iar pentru prima dată, vedem cum vechiul hard este depășit ca număr de vânzări de SSD. Asta nu înseamnă că HDD-urile nu mai vând, ba chiar capacitatea totală de memorie vândută sub această formă este mai mare decât cea oferită de noile medii de stocare; doar că este în scădere și va dispărea dacă nu inovează cineva în această categorie de produse.

Statisticile vin de la Trendfocus și ne arată că vânzările de SSD-uri au înregistrat o creștere de 21% în 2020 comparativ cu anul precedent. În total, anul trecut au fost vândute 333.12 milioane de SSD-uri cu o capacitate totală de 207.39 exabiți. Asta se traduce într-o capacitate medie de 623GB / mediu de stocare. Și spre mirarea nimănui, cel mai căutat producător din această categorie rămâne Samsung care are o cotă de piață de 26.1 procente.

Statistici Trendfocus SSD-uri 2020

Pe frontul hard disk-urilor lucrurile nu stau deloc rău. Chiar dacă numărul de unități vândute a scăzut, capacitatea a crescut simțitor. Asta înseamnă că utilizatorii care aleg să-și cumpere un HDD optează pentru capacități pe care nu le găsesc pe SSD; sau nu și le permit încă. Astfel, media de capacitate a unui HDD vândut în 2020 este de 4TB. Și are sens, întrucât gamerii și utilizatorii mainstream pot folosi bine-mersi un SSD de 1TB pentru stocarea totală din PC, în timp ce utilizatorii avansați își pot cumpăra un model NVMe super rapid pentru OS și software, iar pentru stocare pot alege câțiva terabiți de hard disk.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button