PCTECHTech&IT

SSD-urile au atins o cotă de piață de 60%

Potrivit unei știri din Taiwan, rata globală de penetrare a SSD-urilor se anticipează că va depăși 60% înainte de sfârșitul lui 2019. Recordul va fi atins odată ce prețurile dispozitivelor de memorie flash bazate pe NAND, în special modelele de înaltă capacitate, au atins nivelul potrivit care vor contribui la creșterea cererii, notează sursele din industrie într-o declarație pentru DigiTimes.

Aproximativ acum o lună în urmă, HEXUS a raportat un buletin de cercetare de la TrendForce, care a prezis că prețul unui SSD ar putea scădea sub 0,10 dolari pe gigabyte, ceea ce nu mai e nevoie să spunem – reprezintă un minim record înregistrat până în prezent. Desigur, producătorii de sisteme au putere de cumpărare considerabilă; mulți chiar au propriile SSD-uri cu marca lor și pot obține SSD-uri mai ieftine decât consumatorii.

DigiTimes observă că în prezent obține cotațiile pentru SSD PCI 512GB și SSD SATA 512GB la 47 USD și 45 USD, respectiv. Pentru dispozitivele de 1TB, prețurile sunt sub 120 USD. Din fericire pentru producători și consumatori, există încă bani care pot fi făcuți cu reducerile de prețuri pe care le vedem în prezent. DigiTimes afirmă că Team Group a fost fericit că veniturile au crescut cu aproape 28% în mai, iar veniturile SSD-urilor de la Adata au crescut cu un procent similar.

Pe de cealaltă parte, aproape 40% din sistemele vândute vor continua să se bazeze pe HDD-uri ca fiind singurul lor dispozitiv de stocare fixă, cu excepția cazului în care / până când un cumpărător nu-l upgradează sau actualizează.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button