MORE

SSD-uri mai ieftine de la Samsung

Samsung a anuntat ca acum productia in masa a modulelor de memorie care pot stoca cate 3 biti pe celula este posibila la scara mare, si acest lucuru se datoreaza constuctiei 3D a memoriei NAND.

Samsung sustine ca metoda de a construi memorii V-NAND 3D le permite sa obtina o densitate mult mai mare pentru un chip, dar si cu performante mai bune. Metoda 3D V-NAND inseamna practic suprapunerea mai multor straturi de memorie, in acest mod reducad dimensiunea chipului si imbunatatind densitatea. Vicepresedintele Sasmung Jaesoo Han a declarat ca aceasta noua linie de productie va ajuta la eliminarea HDD-urilor si va usura tranzitia de la HDD la SSD, pentru ca aceste vor deveni in acest fel mai spatioase si mai ieftine.

Prima serie produsa este de fapt a doua generatie de module 3D V-NAND. Fiecare chip poate oferi o densitate capabila sa stocheze 128GB si utilizeaza 32 de straturi verticale. Samsung a mai declarat ca noua tehnologie dubleaza productivitatea. Aceste module sunt fabricate pe 10nm.

Tags

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close