PC

SSD-ul Samsung 960 Pro are probleme cu ultimul update de firmware

Samsung a lansat recent o actualizare de firmware pentru unitățile sale SSD 960 Pro, dar dacă dețineți una dintre aceste unități și nu ați actualizat deja, există motive întemeiate să mai așteptați. Mai mulți utilizatori au raportat probleme de performanță, inclusiv blocarea discului, după actualizarea la firmware-ul nou.

Utilizatorul WaXmAn de pe Overclock.net a scris:

Am instalat cel mai nou firmware (3B6QCXP7) pe SSD-ul meu Samsung 960 Pro 1TB, și acum unitatea mea M.2 se blochează tot timpul. Am deschis un ticket la Samsung și au raportat că această problemă devine tot mai răspândită.

Același membru al forumului a zis că i s-a spus că nu există niciun termen estimativ pentru o soluție. De asemenea, a deplâns faptul că nu există nicio modalitate de a reveni la o versiune anterioară de firmware, așa că a rămas blocat cu un disc nesigur, până când Samsung va aborda problema.

Un alt utilizator de pe același forum a declarat că a contactat compania Samsung, și i s-a spus că nu este o problemă larg răspândită, deși nu este dificil să găsești alte plângeri, inclusiv cele de pe forumurile comunității Samsung.

Utilizatorul OGUIGNANT de pe forumul Samsung a scris:

Cu câteva zile în urmă, am actualizat firmware-ul SSD-ului meu 960 Pro 1TB la versiunea 3B6QCXP7 (folosind Magician 5.1), e o tâmpenie! Performanța este mai rea decât înainte și de multe ori Windows 10 se blochează pentru câteva secunde și apoi continuă să funcționeze. Am încercat totul – deconectat discul de la laptop (Alienware 17r4), resetat CMOS, ștergerea, de asemenea, a partițiilor și reinstalat totul din nou.

Un alt utilizator a spus că se lovește de aceeași problemă pe laptopul Dell XPS 9560. Și încă un alt utilizator a spus că poate declanșa o înghețare a discului doar prin scanarea de viruși pe PC-ul său. De asemenea, nu mai este capabil să-și protejeze hard drive-ul cu Acronis, deoarece acest lucru determină de asemenea noul său 960 Pro să înghețe cu noul firmware.

SSD-urile Samsung sunt renumite pentru fiabilitatea și performanța lor, dar acest lucru arată că chiar și cele mai bune companii pot face greșeli. Concluzia finală este că ar trebui să așteptați o nouă versiune de firmware înainte de actualizare și chiar să lăsați pe alții să o testeze mai întâi.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button