PC

SSD de 500GB la 400LEI?! Da! Mushkin atacă piața SSD-urilor

Mushkin este o companie cunoscută pe piața de componente PC dar, pe cât de repede au apărut în România, la fel de repede au dispărut.

Compania este activă pe piață externă și produce componente PC precum surse, memorii RAM sau SSD-uri. Recent, aceștia au anunțat o nouă serie de SSD-uri numită Mushkin Source Series, cu care compania dorește să schimbe piața, oferind sub brandul acesta stocare de capacitate mare la prețuri accesibile. SSD-urile vor utiliza memoria de tip 3D NAND, astfel ne vom bucura de performanțe bune la un preț de producție scăzut.

Noua gamă de SSD-uri este disponibilă în variante de 120GB, 240GB și 500GB, însă compania a precizat că în viitor va fi disponibilă și o variantă cu capacitate de 1TB. Toate SSD-urile din gama Source utilizează un controller Silicon Motion SM2258XT, care este decent pentru prețul cerut pentru aceste SSD-uri. Cei de la Mushkin au în vedere lansarea acestor SSD-uri și în format M.2 2280.

SSD-ul cu capacitatea de 500GB oferă o viteză secvențială de citire de 560MB/s și 520MB/s pentru scriere, în timp ce viteza de citire IOPS este de 75K pentru fișiere 4K și 81K IOPS pentru scriere; varianta de 120GB va avea o viteză de 29K IOPS pentru citire. Este tipic ca opțiunile cu mai puțină stocare să ofere viteze mai mici. Modelul de 500GB are un preț de 110$, cel de 240GB  costă 63$, iar SSD-ul de 120GB este disponibil la prețul de 39$; aceste modele pot fi găsite în prezent pe Amazon. Este interesant cum piața HDD-urilor va fi atacată pe viitor și, evident, sperăm că prețul pentru SSD-uri să scadă și mai mult, iar capacitatea de stocare să crească. Evident că pe piață există SSD-uri cu capacitate de 10TB sau mai mari, dar acestea sunt destinate doar serverelor și, prin urmare, prețul lor este unul extrem de mare pentru utilizatorul de rând. În orice caz, viitorul arată bine, momentan.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button