MORE

Sprked doreste sa ofere o alternativa la Paid Mods, care sa si functioneze!

Cand Valve si Bethesda au introdus modurile platite Skyrim pe Steam, comunitatea a fost destul de directa in raspuns, acesta fiind unanim: NU! Unii jucatori erau nemultumiti de modul in care companiile incercau sa faca bani pe seama lor, in contextul in care creatorul modului nu primea decat 25% din vanzarea fiecarui mod, in vreme ce altii erau ingrijorati de plagiat si remix, unde contributorii ar fi „construit” pe munca altora. Sprked doreste sa ofere o alternativa la Paid Mods, una mai bine gandita. 

Valve a sfarsit prin a omora aceasta „proprietate” dar a lasat o intrebare importanta fara raspuns: exista vreo metoda mai buna de a rasplati modderii pentru munca lor? Sprked spera sa rezolve problema printr-un model de finantare in stil Patreon. Pe site-ul lor, modderii isi explica munca si fanii pot pune la bataie bani, platind fie o taxa lunara, fie creatia in sine, pentru a-i sustine pe modderi. Munca modderilor ramane gratuita pentru toata lumea, dar sunt anumite beneficii de care fanii se pot bucura daca ii sustin, beneficii precum concept art, bilete de multumire si videouri din spatele scenei.

Sprked primeste 5% din suma totala, urmati de 5% pentru plata procesoarelor Stripe si PayPal. Ideea ar putea fi replicata cu usurinta si pe Patreon, dar avand un site dedicat, asta face lucrurile mult mai usoare atat pentru modderi cat si pentru fani. Provocarea pe care o intampina Sprked acum se regaseste in modul in care vor atrage modderi de calitate pe platformele lor – si de asemenea sa se asigure ca site-ul nu este abuzat de prefacutii/hotii de 2 parale care vor sa faca un ban rapid.

Articole asemanatoare

Back to top button