MORE

SpotMini, robotul „majordon”

Boston Dynamics, divizia a Google/Alphabet care se ocupa cu realizarea de roboti, a prezentat cea mai noua creatie a sa. Si spre suprinderea tuturor, de aceasta data nu au mai incercat sa ia la bataie sarmanul robot sau sa il tranteasca la pamant.

SpotMini este un robot patruped echipat cu un brat rabatabil foarte sofisticat. Aceasta componenta ii permite sa indeplineasca un numar mare de functii prin casa, cum ar fi sa arunce cutii la gunoi, sa puna vase la spalat sau sa se comporte ca un caine care iti aduce ceva, iar apoi refuza sa ii dea drumul acelui lucru.

Partea cea mai interesanta de la prezentarea lui SpotMini este ca a dezvaluit un secret care va garanta suprematia rasei umane in lupta impotriva inevitabilei rascoale robotice. Chiar daca este foarte sofisticat, SpotMini nu se poate apara de cea mai eficienta arma din desenele cu Tom si Jerry, coaja de banana, robotul fiind foarte vulnerabil cand vine vorba de alunecare pe astfel de deseuri alimentare.

Din fericire, poate folosi acel brat al sau pentru a se ridica la loc, dupa care probabil va cauta pe oricine ii tot lasa banane in drum si va testa forta de presiune aplicabila pe trahee a bratului. Desigur, asta doar dupa rascoala robotica.

SpotMini este tot un prototip, la fel ca celelalte creatii facute de Boston Dynamics de la BigDog si pana acum, dar intr-una din zilele astea compania probabil va lansa si o solutie comerciala… sau militara. Depinde cat de evil este Google la acea data.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button