ȘtiriLife StyleTech&IT

Spotify testează videoclipuri în aplicație și ar putea concura YouTube

”Prin integrarea lor pe Spotify, oferim artiștilor șansa de a atinge inimile a peste jumătate de miliard de oameni”

Compania suedeză de streaming muzical Spotify a anunțat că lansează videoclipuri muzicale într-o versiune beta limitată pentru abonații premium, aventurându-se într-o arenă pe care YouTube a dominat-o timp de aproape două decenii, scrie Reuters.

De ce videoclipuri și cum accesezi noua funcție

Spotify spune că lansarea videoclipurilor muzicale pe platformă nu este doar un pas înainte în evoluția streamingului muzical, ci și un omagiu adus impactului durabil al acestora asupra culturii pop și a modului în care consumăm muzica în era digitală.

Videoclipuri Spotify
foto Spotify

Charlie Hellman, Vicepreședinte și Șef al Departamentului de Produse Muzicale la Spotify, a evidențiat importanța clipurilor video în transformarea ascultătorilor în fani devotați. „Videoclipurile muzicale sunt un instrument crucial în arsenalul artiștilor, facilitând o conexiune profundă și emoțională cu muzica. Prin integrarea lor pe Spotify, oferim artiștilor șansa de a atinge inimile a peste jumătate de miliard de oameni care aleg platforma noastră pentru experiențele lor muzicale”, a spus Hellman.

Versiunea beta a clipurilor muzicale Spotify începe să fie lansată astăzi, 13 martie, cu un catalog limitat de videoclipuri, incluzând hituri ale unor artiști de talie mondială precum Ed Sheeran, Doja Cat și Ice Spice, dar și ale unor artiști locali precum Aluna și Asake.

Pentru a accesa această nouă funcție, utilizatorii Premium din piețele selectate pot pur și simplu să activeze opțiunea „Schimbă în modul video” pentru piesele compatibile. Această opțiune subliniază dorința Spotify de a oferi o platformă completă, care să răspundă nevoilor variate ale ascultătorilor și să stimuleze inovația în rândul artiștilor.

Cele 11 piețe pe care se lansează noua opțiune sunt: Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Suedia, Brazilia, Columbia, Filipine, Indonezia și Kenya. Utilizatorii Premium din aceste țări pot accesa noua opțiune pe dispozitivele cu iOS, Android, pe PC-uri sau televizoare.

Spotify, comparație cu YouTube

Mișcarea arată clar intenția Spotify de a oferi o experiență de divertisment mai completă și integrată, ce nu se limitează doar la muzică, ci include și alte forme de media. Comparativ cu YouTube, care este o platformă vastă de partajare video cu o gamă largă de conținut, de la videoclipuri muzicale, tutoriale, vlog-uri, până la filme și emisiuni TV, Spotify se poziționează mai degrabă ca o platformă dedicată iubitorilor de muzică, podcast-uri și cărți audio. În timp ce Spotify începe să includă videoclipuri muzicale, această mișcare poate fi văzută mai mult ca un supliment la experiența muzicală deja bogată oferită de platformă, decât ca o încercare de a concura direct cu toate aspectele YouTube.

Cu toate acestea, introducerea clipurilor muzicale pe Spotify ar putea atrage utilizatori care sunt în căutarea unei experiențe mai focalizate pe muzică, în care să poată asculta piese, urmări videoclipuri asociate și explora conținut legat de artiștii lor preferați, toate într-un singur loc. Acest lucru ar putea face din Spotify un concurent mai puternic în nișa specifică de conținut muzical video, oferind o alternativă pentru cei care preferă să consume muzică și videoclipuri muzicale într-un mediu mai curat și mai orientat spre muzică, comparativ cu diversitatea largă și uneori copleșitoare de conținut disponibil pe YouTube.

Deși Spotify și YouTube servesc nevoi de consum media care se pot suprapune, cele două platforme au abordări forte diferite și se adresează, în parte, unor publicuri diferite. Expansiunea Spotify în domeniul videoclipurilor muzicale îl poate face un concurent mai direct pentru segmentul de videoclipuri muzicale de pe YouTube, dar este puțin probabil să rivalizeze cu YouTube pe scară largă în toate categoriile de conținut video.

Spotify este furnizor suedez de servicii de streaming audio și media și a fost fondat la 23 aprilie 2006 de Daniel Ek și Martin Lorentzon. Este cel mai mare furnizor de servicii de streaming muzical din lume, cu peste 381 de milioane de utilizatori activi lunar, inclusiv 172 de milioane de abonați plătitori, cifre din septembrie 2021. În România, serviciul a fost lansat pe 12 martie 2018.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button