MORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Spotify revoca suportul aplicatiilor pentru DJ

Incepand cu data de 1 Iulie 2020, Spotify nu va mai functiona impreuna cu aplicatii pentru DJ. Stirea a fost lansata initial de Algoriddim, iar mai apoi confirmata de un reprezentat al Spotify pentru The Verge.

Incepand cu 1 Iulie 2020, Spotify nu va mai putea fi folosit impreuna cu aplicatii third-party pentru DJ. Vei putea folosi in continuare aplicatia impreuna cu softul Djay pana la finalul lunii Iunie. Intre timp, am creat un nou serviciu care iti va permite sa mixezi in continuare muzica pe care o iubesti si in plus, iti va oferi acces la continut si caracteristici noi.

Agloriddim, dezvoltatorul Djay

Aceasta este o pierdere imensa pentru Djay, care este in acest moment una dintre cele mai robuste aplicatii pentru DJ care are integrare Spotify. Poti folosi in continuare aplicatia pentru a mixa cu Tidal si SoundCloud. Dezvoltatorul aplicatiei iti ofera si o unealta prin care sa transferi playlist-urile de pe Spotify pe celelalte servicii.

In timp ce Tidal si SoundCloud ofera solutii de integrare cu multe aplicatii pentru DJ, Spotify nu lucreaza prea mult cu acestea. Djay este singura care a lucrat alaturi de serviciul de streaming inca din 2014. Mai este Pacemaker pe iOS care suporta acest serviciu, iar pana in 2017 si Virtual DJ se putea conecta la Spotify.

Ce a determinat Spotify sa ia aceasta decizie?

Prima directie inspre care arata multi cu degetul este reprezentata de drepturile de autor. Artistii care isi pun muzica pe Spotify o fac pentru uz personal al abonatilor de pe platforma. Prin integrarea in aplicatii pentru DJ, teoretic aceasta muzica este folosita in scop comercial. Problema cu asta ar fi ca Tidal si SoundCloud sunt cam acelasi lucru, dar cu ele nu sunt probleme.

De asemenea, se poate ca suedezii de la Spotify sa fi semnat un contract mare cu vreo companie, sau ca acestia sa-si dezvolte propria aplicatie dedicata acestui segment. Un lucru este sigur insa; multi DJ si pasionati de muzica vor fi afectati de aceasta decizie, mai ales ca aparatura pentru acest job/hobby nu este deloc ieftina si trebuie aleasa cu grija.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button