TECH

Spotify își construiește propriul difuzor, posibil unul inteligent

Spotify este un serviciu de streaming de muzică dar mai nou încearcă să intre pe piața hardware, arată o nouă listă cu locuri de muncă disponibile.

În prezent, joburile relevante pentru ambițiile hardware ale companiei, includ Manager de Operațiuni – Produse Hardware, Manager de Proiecte – Producție și Inginerie Hardware, Analist de Produs – Produse Hardware și Manager Senior de Proiecte pentru Producția Hardware. Mai precis, compania dorește să construiască „hardware conectat” și caută pe cineva care să gestioneze furnizarea, distribuția și alte tipuri de logistică.

Mai presus de toate, munca voastră va avea impact asupra modului în care lumea experimentează muzica„, precizează anunțul. În cel mai rău caz, acest lucru înseamnă un difuzor Wi-Fi care poate transmite muzică direct de la Spotify. Dar acestea nu sunt tocmai noutăți, multe difuzoare wireless și soundbars pot face deja acest lucru.

Acestea nu sunt primele liste de locuri de muncă sugestive pentru un produs hardware care e în curs de dezvoltare. Acum ceva, publicația The Guardian a spus că Spotify lucrează la hardware „asemănător cu Pebble Watch, Amazon Echo și Snap Spectacles„, care compania speră că va da naștere unei noi categorii de produse.

Spotify ar putea încerca să concureze cu jucătorii deja consacrați în ceea ce privește calitatea audio, însă cuvântul preferat al pieței de pe buzele tuturor în acest moment este „AI” – fiind considerat un avantaj competitiv necesar. Difuzoarele inteligente au obținut recent popularitate, iar Spotify nu este serviciul implicit pentru niciunul dintre ele. Nu puteți să-l utilizați deloc cu HomePod de la Apple (cu excepția AirPlay), dar puteți seta manual setările implicite pe dispozitivele Google Home și Alexa, inclusiv pe Sonos One.

În timp ce Spotify este în prezent lider mondial în streaming de muzică plătită, Apple Music este principalul său concurent pe multe piețe. În plus, HomePod-ul Apple este poziționat ca un dispozitiv Apple Music. Spotify ar putea dori să aibă propriul său difuzor specific.

Pe de cealaltă parte, crearea unui asistent digital de la zero este o sarcină colosală, dar există și alte opțiuni. Atât Amazon, cât și Google au fost destul de deschise pentru a le permite altor producători să integreze asistenții lor digitali.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button