ȘtiriTech&IT

Spotify HiFi ar putea deveni realitate – ce este și de ce ar trebui să ne pese?

Spotify HiFi este un concept pe care compania ni l-a prezentat acum doi ani, dar de-atunci și până astăzi nu am apucat să ne delectăm urechile cu muzici la calitate mare pe platformă. A trecut atât de mult timp încât am și uitat de treaba asta, dar un interviu pentru The Verge mi-a reaprins speranța. Gustav Söderström (co-președinte Spotify) a confirmat că opțiunea HiFi o să vină, dar a fost încetinită de câteva probleme neașteptate.

Prima piedică a fost industria muzicală în sine: „[…] industria s-a schimbat și Spotify a trebuit să se adapteze„. Acesta nu a dezvoltat prea mult subiectul, însă a menționat că a întâmpinat probleme legate de costuri și contracte cu casele de discuri. Compania încearcă și să iasă din normal odată cu introducerea funcției HiFi. Söderström își dorește ca Spotify să aibă o abordare unică și să nu pară o „comoditate inutilă„.

Ce este Spotify HiFi?

Poate că unii dintre voi începeți să vă întrebați de ce atâta gălăgie referitoare la Spotify HiFi. Ce-o fi ăla, ce aduce în plus? Răspunsul pe scurt ar fi că se aude mai bine, dar asta nu reprezintă nici măcar o fracție din cumulul de motive pentru care UNII dintre noi ar trebui să fie fericiți. Și-am ales calea ușoară, deci haideți să vedem câteva motive pentru care mă bucur că totuși vom primi un abonament HiFi.

  • Spotify HiFi este una dintre cele mai cerute funcții printre utilizatorii platformei de streaming;
  • Calitatea audio este incomparabilă cu muzica pe care o găsim în prezent în librăria platformei. Formatul HiFi se referă la faptul că muzica are calitatea de pe CD, în format lossless, astfel te vei bucura de o profunzime și o claritate mult mai mare, iar melodiile vor suna așa cum le-a gândit artistul;
  • Muzica în format HiFi se aude mai bine pe boxe compatibile, astfel vom avea parte și de integrare cu produsele certificate Spotify Connect. În acest fel utilizatorii vor putea găsi imediat un set de boxe capabile fără să treacă printr-un proces minuțios de research.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button