CommunityRSS PaginaDeMedia

Spotify vrea să testeze o funcție care se inspiră poate prea mult de la TikTok

Să fiu sincer, pentru mine, cel mai bun update de pe Spotify din ultima vreme este cel care introduce versurile complete la fiecare melodie, prin integrarea Musixmatch. Și tot pentru mine, poate cel mai prost și mai inutil update de pe Spotify ar fi această posibilă introducere a unei funcții care nu face decât să copieze interfața TikTok-ului.

Este vorba despre amplasarea unui buton de Discover în bara de comenzi principale din josul ecranului. A nu se confunda cu notificările What’s New, întrucât Discover îți va derula câte o piesă acompaniată de un canvas, iar tu poți scrolla în sus pentru a trece peste, sau o poți adăuga la secțiunea Liked (aproape) exact ca pe TikTok.

Descoperirea a fost făcută după săpături prin versiunea beta, build-ul TestFlight de pe iOS a Spotify-ului. Chris Messina a postat un exemplu pe profilul său de Tweeter și, după cum veți vedea, nu este decât un împrumut inutil de la TikTok.

Imitația este cea mai pură formă de admirație

Spotify nu este prima platformă care să-i flateze pe cei de la TikTok cu astfel de artificii. Instagram are Reels, YouTube are Shorts, iar serviciul de music streaming al suedezilor te va lăsa să dai scroll printre cântece acompaniate de clipuri video scurte (Canvas).

Nu înțeleg de ce ar fi mai ușor să descoperi muzică nouă în acest mod când prima pagină care te înâmpină atunci când deschizi aplicație este plină de recomandări și sugestii bazate pe ceea ce asculți deja. La o adică, nu ți-e clar că nu vreau să descopăr muzică pop dacă algoritmul meu deja s-a învățat să-mi recomande ceea ce mi-ar plăcea aproape cu siguranță? Ori asta, ori funcția va fi bazată pe algoritmul creat și va venii cu sugestii interesante, caz în care îmi retrag toată ostilitatea.

Totuși, Spotify încă nu a confirmat această funcție, iar reprezentanții menționează că astfel de teste nu ajung întotdeaună să devină funcții oficiale. Unele își fac loc în interfața platformei, iar altele serversc doar ca experimente care oferă lecții importante. Prin urmare, compania nu are informații suplimentare în acest moment și sper că nu mă voi trezi peste noapte cu o funcție „de umplutură”.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button