MOREȘtiri IT

Spotify deschide porțile artiștilor

Din categoria „Industria muzicală probabil va găsi un mod prin care să facă asta ilegal anul viitor”, Spotify anunță că a inițiat un proiect prin care dorește să ofere artiștilor opțiunea de-a încărca direct melodii pe serviciu fără implicarea vreunei alte părți.

În mod normal, pe Spotify poate publica muzică doar o casă de discuri care deține drepturile pentru melodiile unui artist, iar acea casă de discuri… sau cum le mai zice acum în era digitală, primește de la Spotify un procent măricel din venitul generat de melodii. Apoi, casa de discuri dă mai departe un procent din acei bani artistului, în funcție de cât de mult vor să își bată joc de ei.

Noua funcție, Spotify for Artists, simplifică procesul, permițând oricărui artist care deține dreptul de copyright asupra propriilor melodii să încarcă acele melodii pe serviciu și să preia direct 50% din venit. Nu este un procent la fel de mare cât primesc acele case de discuri, dar artiștii nici nu trebuie să împartă acei bani cu altcineva. Artiștii nici nu trebuie să plătească ceva pentru acest serviciu.

Momentan funcția este disponibilă doar pe baza unei invitații și doar în SUA, dar cu timpul se va extinde și în alte regiuni ale lumii.

Asta nu înseamnă că Spotify va fi inundat în curând cu melodii de tot felul, pentru că artistul trebuie să aibă copyright asupra melodiilor, ceva ce nu prea vezi des în industria muzicală, doar în sectorul de muzică indie.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button