MORE

Spotify a „sarit” de 10 milioane de abonati!

Fara indoiala, Spotify este unul dintre cele mai populare servicii de streaming muzicale de pe planeta si asta se reflecta in cei 10 milioane de abonati pe care ii are. Serviciul beneficiaza si de o componenta gratuita si s-a extins recent si in America Centrala si de Sud. Totusi, compania nu este in cea mai buna pasa financiara, cu tot cu cele 40 de milioane de dolari cifra de afaceri.

Ziarul Financial Times considera ca Spotify navigheaza in ape tulburi, asta datorita discontinuitatii dintre clientii abonati care platesc serviciul lunar si cei freemium, care asculta si reclame pentru a avea acces la muzica. Un abonat plateste in medie cam 10 dolari pe luna, suma considerata mai mult decat necesara pentru a sustine un asemenea serviciu, in timp ce un utilizator freemium nu sustine de fapt serviciul cu toata publicitatea inserata. Asta se intampla si pentru ca firmele de publicitate si-au scazut bugetele pentru reclamele online, fiind considerate ca destul de ineficienta raportat la asteptarile lor, lucru care rasfrange si in incasarile din publicitate ale celor de la Spotify. Asadar modelul freemium nu este mare generator de venituri. Cu toate s-a extins si dezvoltat, Spotify nu este nici pe departe atat de profitabil, fiind necesare mult mai multe schimbari si ajustari pentru ca serviciul muzical sa se preteze asteptarilor financiare viitoare. Totusi, o raza de speranta ramane. Spotify este mult peste competitie cand vine vorba de numarul abonatilor, cel mai apropiat competitor fiind Deezer, cu aproape jumate din numarul de abonati pe care Spotify il are in acest moment.

Abonatii Spotify prefera Eminem, care este cel mai ascultat artist prezent pe acest seriviciu muzical, urmat de Rihanna, David Guetta si Katty Perry. In mod surprinzator, Happy al lui Pharell Wiliams nu este cea mai ascultata melodie ci Avici – Wake me up, care a fost ascultata de 235 de milioane de ori.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button