Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Sperante neimplinite ale producatorilor de PC-uri

/
/
/
/
image
img

Subiectul legat de incetarea suportului Microsoft pentru celebrul Windows XP nu ne da pace. La sfarsitul saptamanii trecute am discutat argumentele pro si contra atat din punct de vedere tehnic, dar si de marketing. Este evident ca aceasta miscare urmarea indirect si trecerea catre o noua generatie de dispozitive.

Este limpede faptul ca anuntul privind oprire suportului pentru XP, a starnit sperante vendorilor de PC-uri ca utilizatorii vor cumpara “masini” noi pentru a reveni in actualitate. Nu s-a intamplat asa! Piata de computere personale a scazut pentru al optulea trimestru consecutiv. La varf lucrurile raman neschimbate cu Lenovo pe primul loc, urmat de Hp, Dell, Acer si Asus, producatori care au resimtit si ei criza, dar lovitura a fost incasata in plin de catre producatorii mai mici care si-au vazut profiturile injumatatite. Mai mult primul trimestru din 2014 a consemnat si o retragere rasunatoare din acest domeniu, cea a lui Sony. Daca anuntul legat de XP nu a stranit mari asteptari din partea producatorilor pentru zona de utilizatori individuali, acestia se asteptau ca macar zona de afaceri sa ia masuri de retehnologizare. Deocamdata nu se intampla nici asta, cel putin pentru moment.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar