TECH

Speck – detecteaza calitatea aerului din casa

 

Speck monitorizeaza calitatea aerului din casa si are capacitatea de a detecta particule de 2,5 microni. Cei care sufera de astm sau alergii de primavara stiu cat de problematic poate deveni un aer contaminat cu particule invizibile.

speck 1

Dezvoltat de Institutul de Robotica de la Universitatea Carnegie Mellon, Speck are un afișaj interesant care arată datele într-un mod foarte vizual. El detecteaza substanțele nocive din aer (chiar si cele de 2,5 microni) emise de surse naturale dar și de diverse materiale de constructii, elemente de mobilier, chimice, sisteme de incalzire centrale electrice, etc.

Se bazeaza pe un sistem de învățare inteligenta a substanțelor periculoase ca să nu dea alarme false și pe o conexiune WiFi pentru a se conecta la o bază de date în care puetm analiza informatiile oferite de Speck.

Dispozitivele Speck sunt în curs de testare în SUA si vor aparea pe piata la un preț de 200 de dolari.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button