RSS PaginaDeMediaTech&ITTelefoane

Specificațiile noului Kirin 990 dezvăluite de un executiv Huawei

Noul Kirin 990 va folosi un proces de fabricatie pe 7nm

Mare parte din detaliile despre specificatiile noului Kirin 990 sunt bine pazite in spatele usilor inchise de catre Huawei, insa un executiv al companiei a fost destul de dragut incat sa ne ofere cateva piese din marele puzzle reprezentat de cel mai nou procesor care urmeaza sa fie inima mai multor dispozitive in decursul acestui an si poate si in urmatorul.

Reprezentantul Huawei confirma ca noul Kirin 990 va folosi un proces de fabricatie pe 7nm

Chiar daca specificatiile lui Kirin 990 vor fi facute publice in cadrul IFA 2019, Presedintele Huawei, Yanmin Wang a fost destul de bine-intentionat incat sa ne ofere de pe acum cateva detalii referitoare la noul SoC, insa pe unele este deja posibil sa le cunoasteti. Una dintre aceste vesti confirma faptul ca noul procesor va fi inima care va pompa energie in Mate X, primul telefon foldable de la Huawei, a carei data de lansare a fost amanata si ar putea vedea lumina zilei in Noiembrie, cu specificatii mai puternice si un sistem de camere RYYB imbunatatit.

Huawei Mate X depliat
Huawei Mate X – Primul terminal ce va folosi Kirin 990

Wang a mai spus si ca noul procesor va fi bazat pe un proces de fabricare pe 7nm, ceea ce se va traduce intr-un consum redus comparativ cu Kirin 980 si il vom putea vedea implementat si in unele dintre smartphone-urile high-end din anul 2020. O aditie majora a acestui SoC este ca va suporta standardele 5G, sugerand ca telefoanele ce vor include Kirin 990 ar putea suporta nativ retelele 5G. Este posibil si ca Huawei sa includa modemul 5G in chipset pentru a avea mai mult spatiu pe placa de baza pentru componente mai avansate.

Totusi, cand reporterii l-au intrebat pe Wang daca Kirin 990 va suporta si frecventele 5G de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, acesta a evitat intrebarea. Noul SoC de la Huawei va suporta si inregistrarea video la rezolutie 4K la 60FPS, o caracteristica ce a lipsit de pe Kirin 970 si 980. Era si timpul pentru aceasta aditie, intrucat chipset-uri ale competitiei precum Snapdragon 855 si Exynos 9825 deva ofera suport pentru inregistrare UHD la 60 de cadre pe secunda, deci Huawei erau in urma la acest capitol.

Momentan, acestea sunt toate detaliile oferite de Wang, iar mai multe detalii despre noul Kirin 990 vor fi disponibile in curand. Putem doar sa speram in acest punct, intrucat pe 6 Septembrie, Huawei va gazdui un eveniment in Germania. Poate aceasta este data in care vom sti mai multe atat despre noul procesor, cat si despre HarmonyOS.

WCCFTech

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button