TECHPCRSS PaginaDeMedia

Ce specificații au primele memorii DDR5 gata de producție în masă?

Memoria DDR5 este următorul lucru mare ce urmează să fie lansat pe piața hardware, iar două companii din China deja au confirmat că au trecut de faza de testare cu modulele lor, pe care le-au populat cu chip-uri Micron; același producător care acum câteva săptămâni trimitea noile chip-uri către o mulțime de producători third-party pentru a începe producția.

Unul dintre acești producători este Netac, care a confirmat că faza de evaluare a memoriei DDR5 a fost un succes, iar branduri precum ASUS și MSI le-au oferit plăcile de bază cu care au testat modulele. Producătorul a raportat că nu au existat probleme, iar procesul a decurs foarte lin. Sistemele echipate cu memorie DDR5 au boot-at fără probleme în sistemul de operare.

Memorie DDR5 Netac

Specificațiile DDR5 nu sunt impresionante în acest punct

Știam încă de la primele anunțuri că memoria DDR5 va atinge frecvențe foarte mari. Nu mă așteptam însă ca prima tranșă să ofere o performanță slabă, comparabilă cu cea oferită de un modul mediocru de memorie DDR4. Modulele produse de Netac au câte 32GB de memorie la frecvența de 4.800MHz, timing 40-40-40 și un voltaj nominal de 1.1v.

Deși a scăzut voltajul simțitor, noul standard de memorie nu mă impresionează cu absolut nimic. Dacă ar fi să comparăm mere cu mere, frecvența de 4.800MHz cu acele latențe s-ar traduce în termeni de memorie DDR4 într-un kit tactat la 2.400MHz CL20; adică mediocru în cel mai bun caz. Iar dacă așa va sta situația în primul an de la adopția noilor module DDR5, prefer să-mi păstrez încă o generație platforma actuală. Însă cu promisiunea că noua memorie va atinge 10GHz, o să vreau să testez și noile kit-uri odată ce vor deveni disponibile.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button