MORE

Specificatii AMD Radeon R7 250XE – O noua placa grafica din categoria entry level

In urma cu cateva zile am anuntat pentru prima data intentia celor de la AMD de a lansa o nou placa video mid range, era vorba despre Radeon R7 250XE, iar astazi avem si primele specificatii oficiale a acestui model.

Pentru inceput, acesta are un procesor Cape Verde, acelasi care se regaseste si pe R7 250X sau HD 7770, dar aceasta revizie este una mult mai buna si mai eficienta. Dupa cum ne sugereaza si litera ‘E’ din capatul numelui, acesta este un model Eco. Placa va avea un pret in jurul sumei de 65$. Pentru ca acest model nu are pini pentru alimentare separata, placa se alimenteaza doar prin slotul PCI-Express, si tinand cont ca slotul PCI-Express poate furniza doar 75Watt, este de inteles ca placa va avea si un TDP foarte mic. Daca ar fi sa ne luam dupa specificatiile placii, aceasta a fost facuta pentru a concura cu nVidia GTX 750.

AMD Radeon R7 250XE are un numar de 640 Stream Processors tactate la 860MHz in loc de 1000MHz. Memoria RAM este pe 128biti si are o capacitate de 1GB GDDR5, tactat la 4500MHz, toate aceastea oferindu-i o latime de banda de 72GB/s. AMD o sa discute probabil in mod oficial despre aceasta placa cand o sa lanseze R9 285. Pentru conectivitate avem un port DVI-D, un HDMI si un VGA. Placa are o racire low-profile si ocupa doar un slot, numai buna de pus intr-un HTPC.Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button