Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

SpaceX va regla luminozitatea satelitilor care agita fanii privitului la stele

Fanii privitului la stele, sau cum mai sunt numiti pe internet, stargazers, au primit vesti bune de la Elon Musk. Seful SpaceX a declarat ca in acest moment, compania lucreaza la o solutie pentru a reduce luminozitatea satelitilor sai.

Spacegazer-ii din toata lumea au observat constelatii ciudate formate din sateliti care orbiteaza Pamantul de la o distanta mica. Asta se intampla deoarece SpaceX lanseaza din ce in ce mai multi sateliti in cadrul proiectului Starlink, care urmareste sa aduca internetul in cat mai multe zone.

Motivul pentru care acesti sateliti sunt vizibili este destul de simplu: satelitii de mari dimensiuni sunt trimisi de obicei la o distanta mai mare fata de Pamant. Cei mici pe de alta parte, orbiteaza in jurul planetei la o distanta considerabil mai mica, ceea ce ii face vizibili chiar si cu ochiul liber.

Ce este mai exact proiectul Starlink?

Starlink este un proiect creat de SpaceX prin care se urmareste crearea unei retele de 12.000 de sateliti care sa transmita internet de mare viteza pe toata suprafata Pamantului. In acest moment, compania este in plin proces de lansare a acestor sateliti, insa asta devine o problema pentru astronomi.

Camerele cu care acestia realizeaza pozele sunt tunate special pentru a surprinde obiecte mici si luminoase, dar ceva atat de puternic precum lumina generata de un satelit care orbiteaza la o altitudine mica poate strica datele colectate.

Se pare ca Elon Musk nu sta cu mainile in san, astfel SpaceX cauta solutii prin care sa diminueze lumina emanata de panourile satelitilor sai. In acest moment, geniul din spatele companiei lucreaza la ceea ce se numeste „sunshade„, un fel de accesoriu menit sa blocheze lumina emanata inapoi catre Pamant.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button