MORECommunityFilmeRSS PaginaDeMedia

SpaceX si Baby Yoda – Echipajul aduce pe orbita cel mai dragut indicator zero-G

Forta fie cu ei

Duminica aceasta, echipajul Dragon de la SpaceX s-a separat de racheta Falcon 9, parasind atmosfera Terrei. Insa astronautii au adus la bord si un oaspete special, „responsabil” cu indicarea momentului in care naveta ajunge pe orbita in imponderabilitate.

O traditie adorabila, mai ales pentru SpaceX

Micul pasager de la bordul SpaceX Dragon este Baby Yoda, zis si „Copchilul”, din serialul The Mandalorian. Plush-ul face parte dintr-o traditie adanc inradacinata in sufletele astronautilor. La fiecare zbor, un echipaj aduce o jucarie pe post de indicator al gravitatiei-zero.

In timpul primului zbor cu oameni al SpaceX, astronautii au adus un dinozaur de jucarie numit Tremor. Alte jucarii din trecut au fost un glob pamantesc de plush, Earthy, chiar si un Snoopy in costum de astronaut.

In momentul in care racheta a lasat in urma atmosfera planetei, micutul Yoda a dat uitarii „scaunelul” sau special, plutind prin cabina echipajului fara niciun fel de grija.

Astronautii au venit cu ideea asta mai mult ca sigur datorita popularitatii serialului, dar cred ca mai este cineva care le-a soptit „provocarea” printr-o postare pe social media.

SpaceX

Pana la urma, daca e sa ne luam dupa serial, Baby Yoda are destula experienta cu pilotatul navelor, doar a invatat de la cel mai bun, si anume de la Mando. Deci, cata vreme micutul nu apasa butoane la intamplare, atunci echipajul SpaceX va ajunge bine-mersi pe ISS.

Apropo, acele transmisiuni live de pe YouTube facute din interiorul Statiei Spatiale Internationale sunt foarte relaxante. Recomand si aplicatiile de pe telefon care notifica utilizatorii atunci cand ISS-ul este cat de cat „vizibil” pe cer in regiunea fiecaruia.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button