TECH

SpaceX în curând va pune pe orbită sateliți care să transmită Internet

SpaceX este acum cu un pas mai aproape de furnizarea accesului la Internet în bandă largă prin satelit, deoarece a lansat cu succes o rachetă Falcon 9 (prezentată în poza de mai sus) care a livrat doi sateliți demo Starlink pe orbita Pământului.

Compania a lucrat la acest lucru de ceva timp și cei doi sateliți Starlink îi vor ajuta să testeze sistemele sale pentru transmiterea de Internet la sol înainte ca și mai multe să fie lansate în spațiu. Lansarea a fost programată pentru weekendul trecut și apoi amânată pentru a permite o testare mai strictă.

După cum afirmă Motherboard, serviciile tradiționale de internet prin satelit sunt costisitoare și pot fi lente, datorită modului în care funcționează sateliții geostaționari. Dar, cu o constelație de mii de sateliți mai mici, SpaceX poate depăși obstacolele prezentate de distanța dintre ei și, sperăm, să ofere un serviciu mai rapid și mai accesibil decât cele deja existente.

În acest scop, SpaceX are planuri de a pune mii de astfel de sateliți pe orbită între 2019 și 2024, sperând ca veniturile generate de serviciul pe care îl oferă să finanțeze misiuni pe Marte. Aparent, 2018 va fi un an bun pentru Elon Musk!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button