MORE

SpaceX împarte eșecurile sale cu lumea întreagă

SpaceX, compania lui Elon Musk care nu se ocupă cu mașini electrice, s-a bucurat de multe isprăvi de succes în ultimii ani. A reușit să aterizeze o rachetă pe o barjă și în momentul actual reprezintă una din puținele metode prin care Stația Spațială Internațională poate fi realimentată.

Dar drumul de până aici n-a fost încununat de reușite, fiind foarte mult eșec presărat pe ici și colo. Eșec scump, exploziv, ce acum este prezentat în detaliu lumii întregi tot de către SpaceX.

Acompaniat de melodia caracteristică grupului de comedie Monty Python, clipul de mai sus arată destul de clar cât de multe rachete au fost distruse pe parcursul experimentelor. Unele au rămas fără combustibil, una din ele n-a mai avut lichid hidraulic suficient, la altele s-au rupt picioarele de aterizare, altele nu erau suficient de stabile pentru că au eșuat senzorii. În cele din urmă, experimentul chiar a avut succes, iar acum SpaceX poate să facă rachete capabile să aterizeze, ceea ce ar putea duce la scăderea costului pe termen lung.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button