MORE

SpaceX au reusit sa recupereze o a doua racheta spatiala

In decursul zilei de 5 mai, la orele noptii, SpaceX au efectuat o lansare a satelitului japonez de comunicatii JCSAT-14, o lansare mai complicata decat primul efort al companiei, datorita altitudinii mult mai ridicate de 35.400 de kilometri, a vitezei superioare de intrare atmosferica.

Elon Musk a postat pe Twitter inainte de aterizarea efectiva ca sansele ca recuperarea sa aiba succes ar fi fost de 50/50. Multi analisti s-au intrebat in momentul primei recuperari de succes a unei rachete pe o nava automatizata aflata pe apa de catre SpaceX, daca compania va fi capabila sa repete aceasta performanta.

In aceasta dimineata Musk a confirmat ca racheta a reintrat in atmosfera si a fost recuperata de nava automatizata Of Course I Still Love You.

Ei bine, acest eveniment marcheaza a doua oara in istorie cand o racheta este recuperata intacta pe apa – chiar daca in viitor vor exista erori tehnice si echipamente pierdute, este un foarte bun indicator ca pretul accesului in spatiu este pe cale sa scada vertiginos. SpaceX au mai efectuat si o recuperare pe sol, dar asta este si mult mai usor de realizat, si mult mai putin util.

Asadar, viitorul unei omeniri multiplanetare – visul lui Elon Musk – este cu atat mai aproape de a fi realizat. Urmatorul pas este refolosirea rachetei – eveniment despre care Musk afirma ca va fi desfasurat candva in urmatoarele 3-4 luni.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button