Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

SpaceX are competiție

/
/
/

Explorarea spațiului este pe cale să treacă printr-o perioadă foarte interesantă, cel puțin pentru SpaceX. O nouă companie este pe cale să fie formată ce ar putea provoca probleme mari pentru compania lui Elon Musk.

United Launch Alliance, o companie formată de Lockheed Martin și Boeing, a fost responsabilă pentru un număr mare de lansări în spațiu a sateliților de navigare și spionaj produși de SUA. Însă pentru că foloseau de obicei echipament important din Rusia, compania n-a prea mai fost în stare să își îndeplinească funcția.

Ca urmare, un producător de motoare pentru rachete numit Aerojet Rocketdyne a făcut o ofertă de 2 miliarde de dolari pentru achiziția companiei United Launch Alliance. Potențialul rezultat ar fi un competitor foarte puternic pentru SpaceX, capabil să construiască tot echipamentul necesar pentru efectuarea de lansări a bunurilor în spațiu.

În mod normal, asta nu ar fi o problemă, compania lui Elon Musk fiind la fel de capabilă, dar prezintă o mică problem. United Launch Alliance a fost criticată în mod repetat de Musk pentru praticile sale dubioase, prin care a tot obținut contracte babane de la guvern, deși SpaceX avea oferta mai bună, cu prețuri mai mici.

Dacă noua companie care va rezulta din fuziunea între United Launch Alliance și Aerojet Rocketdyne continuă să beneficieze în mod misterios de astfel de contracte, SpaceX ar putea avea probleme. Ceva nu tocmai fericit, din moment ce ULA se mulțumea cu refolosirea tehnologii vechi fără să inovație, iar SpaceX lucrează la o rachetă ce se poate întoarce la sol, întreagă.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar