MORERSS PaginaDeMediaTECH

SpaceX anunță prima călătorie în spațiu a unui echipaj format din civili

Încă de la crearea SpaceX, Elon Musk și-a dorit să transforme călătoriile spațiale în misiuni accesibile și să crească inclusiv șansele de a coloniza Marte. Desigur, asta va dura ani buni, dar trăim vremuri în care știința și tehnologia evoluează șocand de rapid, deci nu va mai dura chiar atât de mult până să montăm corturile și să desfacem un pet de bere pe Marte, fără să luăm totuși în calcul procesul de terraformare.

Elon Musk a anunțat că în curând SpaceX nu va mai lansa cu praștia doar echipaje profesioniste. Compania plănuiește ca, până la sfârșitul lui 2021, să arunce pe orbită un echipaj de civili, într-o misiune de câteva zile. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru St Jude Children’s Research Hospital.

Zborul comercial este finanțat de către Jared Isaacman, CEO al  Shift4 Payments și pilot experimentat. Alături de acesta, alte trei persoane vor avea ocazia să orbiteze o dată la 90 de minute în jurul Pământului. Fiind botezat drept Inspiration4, echipajul va fi instruit la bordul Falcon9 și Dragon. Membrii vor fi inițiați în tainele astrodinamicii și vor fi supuși unor teste fizice și psihice riguroase.

Odată cu anunțul lui Musk, alte companii și organizații au devenit interesate de misiunea SpaceX. Axiom Space a rezervat deja un zbor asemănător programat pe undeva pe la începutul lui ianuarie 2022, alcătuit din mai mulți oameni de afaceri. Între timp, Cei Patru Fantastici se vor pregăti pentru decolare, fiind monitorizați constant pe parcursul misiunii ( în jur de 2-4 zile), urmând ca la final să se întoarcă pe Pământ, aterizând pe coasta Floridei

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button