RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

SpaceX a lansat 60 de sateliți pentru internet

Săptămâna aceasta a marcat lansarea cu succes a primei tranșe de sateliți pe care compania SpaceX, a lui Elon Musk, vrea să îi amplaseze pe orbita Pământului. Lansarea s-a desfășurat în cadrul parametrilor normali de funcționare, după două amânări din cauza condițiilor nefavorabile de vreme.

Puteți vedea mai jos lansarea, ce se termină cu foarte importantul moment în care au fost lansați sateliții efectivi. Scopul acestora este cel de a oferi internet gratuit publicului din lumea întreagă, în special celor din zone izolate unde altfel nu ar putea să aibă acces la o conexiune.

Rezultatul acestei lansări este că în acest moment există un șir de 60 de sateliți ce se învârt în jurul planetei, și care pot fi văzuți pe timp de noapte, după cum puteți vedea în clipul de mai jos. Aceștia vor continua să meargă unul după altul în acest fel până când sistemul lor de propulsie îi va dirija către orbita finală, la o altitudine de cam 550 de kilometri deasupra solului. În total, SpaceX speră să aibă 12000 de astfel de sateliți funcționați până la sfârșitul anului viitor, primul pas presupunând lansarea a încă 1540 de sateliți ca cei de săptămâna aceasta, la aceeași altitudine.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button