Gaming

South Park – The Fractured But Whole: Cum sa nu schimbi nimic si totusi sa para fresh!

Numarul jocurilor cu adevarat bune din seria South Park le poti numara la degetele de la o mana, doar unul dintre acestea avand distinctia de titlu triple A, restul putandu-se regasii chiar si pe New Grounds. Asta pana la aparitia lui The Stick of Truth, care nu doar ca a reusit sa ne faca sa radem pana am cazut de pe scaun, dar si sa ne faca sa ne ridicam niste semne de intrebare la adresa societatii. 

Pentru ca in esenta South Park asta este… satira. Iar in aceasta continuare directa numita The Fractured But Whole, in dulcele stil South Parkian, lucrurile vor trece de la proportii fantastice, la orizonturi multe peste. Asta pentru ca The Fractured but Whole renunta la tinuturile fantastice Tolkeniene si ajunge in modern… in nou… in actual… Intr-o era in care elfii au fost preschimbati in super eroi :))))))

Mai exact, o reinterpretare dintr-o noua perspectiva a sezonului 14. Bine, reinterpretare in sensul in care doar personajele din serial sunt prezente, eroul fiind un ilustru anonim, care intamplator este regele suprem din jocul precedent. 

In fine… povestea este chiar mai traznita decat premisa cum ca au inceput sa dispara pisicile din viitor si doar tu, impreuna cu The Coon sunteti singura sansa a felinelor. Un fel de Marvel Civil War ca la cinema, doar ca in cazul asta o sa va adunati ranjetul de pe jos la unele remarci facute de joc.

South Park: The Fractured but Whole is pastreaza natura RPG, doar ca o serie de mecanici de joc au fost schimbate, acum fiind nevoit sa iei in considerare atat distanta dintre tine si inamic, dar si alte elemente, precum fizica. Un sistem de lupta un pic mai dinamic, care aduce aminte intr-o oarecare masura de Star Ocean cu al sau sistem de grid map. 

Exista acel sistem de clase… daca se pot numi asa… In acest caz exista 12 specializari, fiecare cu super puteri aferente, abilitati speciale si nume pe masura. Ca de exemplu:  Brutalist, Blaster, Speedster, Elementalist, Netherborn sau Karate Kid. Iar pentru cei care vor descoperi slider-ul de dificultate si locatia acestuia, aceasta o sa fie una dintre cele mai gustate si mai actuale glume din joc.

Cum era de asteptat, gameplay-ul si mecanicile de joc sunt integrate perfect in universul serialului animat, multe trimiteri si elemente nostalgice fiind tesute in esenta lui Fractured But Whole. Un melanj reusit de RPG, satira si gameplay, care te tine in priza, fara sa te plictiseasca.

De altfel, aceasta este cea mai mare calitate a acestui joc: faptul ca te tine in priza. In timpul testarii noastre nici nu am simtit cum a trecut timpul, mai mult, gameplay-ul promitand atat imbunatatiri in viitor, dar si modificari in functionalitatea generala actuala, Fractured But Whole fiind un real update si o continuare pe care, spunem noi, merita sa o urmariti. S-ar putea sa fie un pic mai bun fata de precedentul joc, sa aduca niste glume mai riscante, dar mai ales sa ne faca sa radem la idee ca lumea nu este chiar atat de rea.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button