ȘtiriTech&IT

Xperia Pro C, posibilul succesor al lui Sony Pro-I, apare în imagini neoficiale

Smartphone-ul ar fi mai mic și ar avea un ”ochi de ciclop”

Sony pare să pregătească un nou model din seria Xperia Pro, care ar putea fi numit Xperia Pro C, potrivit informațiilor apărute pe contul de X al INSIDER SONY. Acesta va fi succesorul modelului Xperia Pro-I și va aduce câteva modificări, inclusiv un format compact, diferit de ecranele de 6.5 inchi întâlnite la smartphone-urile flagship ale Sony. Lansarea ar fi programată pentru trimestrul 4 din 2024.

Ce știm până acum despre Sony Xperia Pro C

Printre specificațiile dezvăluite se numără un ecran OLED de 6.0 inch, cu rezoluție 2K și o rată de reîmprospătare de 120 Hz, plus un strat anti-reflexie. La capitolul performanță, Xperia Pro C va fi echipat cu procesorul Snapdragon 8 Gen 3 și va oferi 12GB de RAM și 256GB de stocare în varianta de bază. Bateria va avea o capacitate de 5000 mAh, cu încărcare rapidă de 45W PD.

Sony Xperia Pro C foto INSIDER SONY

Ca și la telefonul precedent, fiind un model Pro, la nivelul camerelor se găsește ce e mai bun. Camera principală dorsală a modelului Xperia Pro C va include un senzor de 50 MP, de 1.0 inch, cu f/1.8, cu stabilizare optică (OIS) și suport pentru 12 Bit RAW și 14 Bit DCG RAW. Camera secundară de 12 MP va dispune de autofocus și va suporta filmarea 4K la 120 FPS cu curba gamma S-LOG și HLG.

De asemenea, telefonul ar putea fotografia în format JPG și RAW, cu suport pentru Sony S-Cine-tone și Sony Creative look. E acolo o informație legată și de 60 FPS lângă JPG, dar nu prea are sens. 60 fps e ori un fel de burst mode foarte avansat, ori se refera la filmare. Cea de-a treia cameră de 12 MP, f/2.0, va fi ultrawide, de 20mm, și va putea filma 4K la 60 FPS HDR, cu suport pentru Sony Creative look. În imagine apar patru camere, deci trebuie să mai așteptăm informații despre cea tele.

Comparație cu Xperia Pro-I

Modelul anterior, Xperia Pro-I, lansat în decembrie 2021, avea un ecran OLED de 6.5 inch cu rezoluție de 3840 x 1644 pixeli și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Acesta era echipat cu un procesor Snapdragon 888 și oferea 12GB de RAM și 512GB de stocare. Bateria de 4500 mAh suporta încărcare rapidă de 30W. Sistemul de camere includea un senzor principal de 12 MP, cu diafragmă variabilă f/2.0-4.0, stabilizare optică și două camere secundare de 12 MP, una telefoto și una ultrawide, alături de un senzor TOF 3D.

Nu prea are sens să scazi diagonala ecranului și rezoluția unui telefon care se vrea pentru profesioniști, dar informațiile sunt aliniate cu ce s-a întâmplat cu SONY XPERIA 1 VI. De asemenea, să lansezi Xperia Pro C în ultimul trimestru al anului, cu un procesor din 2023, când majoritatea lansărilor din toamna lui 2024 vor aduce Snapdragon 8 Gen 4, nu sună promițător. E clar că Sony trece printr-o perioadă de schimbare, sper doar să găsească rețeta potrivită și să nu urmeze calea LG.

Oricum, să nu ne pripim cu concluziile până nu vedem informații oficiale. Pe de altă parte, nu pot să nu observ că zvonurile și scurgerile de informații au crescut în frecvență și calitate.

Articole asemanatoare

Back to top button