TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Sony Xperia 10 III, Xperia 1 III și Xperia 5 III sunt noile iteraţii puternice ale smartphone-urilor dedicate fotografiei și filmărilor

Nu cred că mai este cazul să facem introducerile speciale în ceea ce privește familia Sony Xperia. Sunt smartphone-uri solide, special concepute pentru fotografia mobile, iar tehnologia Zeiss își spune cuvântul. Așa că este momentul să facem cunoștință cu noile modele lansate, și anume Sony Xperia 10 III, Xperia 1 III și Xperia 5 III, pe o rază care acoperă atât sectorul budget-friendly și mid-range, cât și sferă high-end.

Sony Xperia 10 III-Mid-range 5G, rezistent la apă și cu un design discret

Modelul îmbină o autonomie extinsă a bateriei de 4500mAh cu viteza 5G pentru streaming și descărcări mai rapide. Xperia Adaptive Charging funcționează prin monitorizarea bateriei în timpul procesului de încărcare, pentru a se asigura că nu este suprasolicitată – menținând bateria sănătoasă pentru mai mult timp. Xperia 10 III are un display mare de 6″ și măsoară doar 68mm în lățime. De asemenea, Sony Xperia 10 III dispune de certificare IP65/68 pentru rezistență la praf și umiditate și este foarte durabil datorită învelișului Corning Gorilla Glass 6. Construcția sa robustă înseamnă că modelul rezistă foarte bine la problemele care pot apărea în utilizarea zilnică.

Ca display, avem un OLED FHD+ cu suport suport HDR și un aspect ratio de 21:9, lipsit de notch-ul care ar fi acoperit din marginea de sus a ecranului. Modelul dispune de display-ul TRILUMINOS regăsit pe televizoarele din gama BRAVIA, adaptat pentru tehnologia mobilă, și de funcția de optimizare a imaginilor video.

Ansamblul foto este format din trei camere pe spate, îmbunătățită pentru scene cu luminozitate scăzută și obiecte în mișcare. Setupul triplu include un senzor ultra-wide de 16mm, un obiectiv wide de 27mm și lentila telephoto de 54mm. Modul Auto de pe Xperia 10 III dispune acum de funcția de detectare a animalelor, care poate identifica dacă subiectul surprins este un câine sau o pisică. Apoi, acesta ajustează corespunzător viteza de fotografiere și sensibilitatea ISO pentru a reduce din blur.

Sony Xperia 10 III

Camera îmbunătățită de F1.8 și algoritmii superiori de procesare a imaginilor le permit utilizatorilor să realizeze fotografii în codiții de luminozitate scăzută, cu mai puțin zgomot în imagine, atât în modul de noapte, cât și în modul Auto. Atunci când fotografierea se realizează în lumină puternică sau cu iluminare din spate, modul Auto HDR ajută la prevenirea efectului de blackout în zonele imaginii care se află în umbră sau a iluminării excesive în zonele deja luminate, asigurând că trăsăturile și expresiile faciale sunt mai vizibile. 

La fotografierea în rafală, Xperia 10 III captează imagini la 10 cadre pe secundă (FPS), asigurându-se că subiectul în mișcare nu este ratat, ba mai mult, autoexpunerea funcționează pentru fiecare cadru în parte.  Nu în cele din urmă, Sony Xperia 10 III oferă posibilitatea înregistrării video 4K, permițând utilizatorilor să filmeze la o rezoluție de patru ori mai mare decât full HD, în timp ce funcția SteadyShot™ asigură înregistrări fluide.

Pentru Xperia 10 III, interfața unică Sony multi-window realizată pentru display-urile wide cu aspect ratio 21:9 a fost îmbunătățită cu o nouă funcționalitate de tip Pop-up window, perfectă pentru multi-tasking,

In materie de sunet, Sony Xperia 10 III dispune de tehnologia DSEE Ultimate care folosește inteligența artificială pentru a crește calitatea audio la un nivel aproape echivalent cu standardul High-Resolution, prin îmbunătățirea automată a frecvențelor și bit rate-ului în timp real. Aplicația Xperia Transfer 2 le oferă utilizatorilor posibilitatea să transfere conținutul care contează de pe telefoane vechi Android sau iOS pe noul Xperia 10 III. De la poze, clipuri video și muzică, până la contacte, calendar, istoricul de apeluri și mesaje (SMS/MMS) – toate acestea pot fi transferate rapid, sigur și ușor.

Pe partea de hardware, modelul este alimentat de un procesor Snapdragon 690 5G cu stocare de 128GB și 6GB de RAM, fiind disponibil în această vară.

Sony Xperia 1 III și  Sony Xperia 5 III – Flagship-uri pentru pasionații de fotografie și de filmări 

Noile telefoane Xperia 1 III și Xperia 5 III oferă funcții speciale dedicate fotografiei și integrează primul teleobiectiv variabil pentru smartphone din lume asociat cu un senzor Dual-PD și un display 4K HDR OLED cu rată de refresh a ecranului de 120Hz. Ambele modele oferă autofocalizare automată continuă, rapidă și precisă, indiferent de obiectivul folosit, dar și funcția Real-time Eye AF. Pentru Sony Xperia 5 III a fost încorporată și tehnologia de urmărire a obiectelor, permițându-le fotografilor să capteze fotografii precise ale subiecților aflați în mișcare.

În plus, ambele modele oferă autofocalizare continuă cu 60 de calcule AF/AE pe secundă – permițându-le utilizatorilor să fotografieze și să stocheze 20 de fotografii (20 de cadre pe secundă – FPS). Procesorul de imagine BIONZ X le permite utilizatorilor să fotografieze în modul rafală în condiții de luminozitate scăzută, oferind rezultate cu reducerea zgomotului din imagine care nu au fost niciodată posibile cu modelele precedente. O caracteristică esențială pentru ambele modele este faptul că reprezintă primele telefoane din lume cu teleobiectiv variabil asociat cu un senzor Dual PD care atinge o distanță focală de până la 105mm – completată de autofocalizarea rapidă datorită senzorului Dual PDAF. La comutarea între 70mm și 105mm, focalizarea este ajustată imediat pentru a surprinde rapid frumusețea detaliilor. 

Sony Xperia III

Distanțe focale pe Xperia 1 III / Xperia 5 III sunt asigurate de senzori de 16mm, 24mm, 70mm și 105mm. Ambele modele continuă să fie dotate cu optica ZEISSTM calibrată special pentru smartphone-ul Xperia. Coating-ul ZEISS T  contribuie la realizarea unor imagini rafinate și contrastante, reducând reflexiile. Xperia 1 III și Xperia 5 III dispun de funcția Photography Pro, lansată pe modelele din generația precedentă. Aceasta oglindește multe dintre comenzile manuale disponibile pe camerele din seria Alpha, inclusiv ISO, viteza de fotografiere, indicatorul vizorului electronic, suportul RAW plus un shutter dedicat. Nou introdusă pe smartphone-urile din acest an este funcția „Basic Mode”, implementată în Photography Pro, care permite accesul rapid la o gamă de funcționalități de fotografiere, inclusiv un shutter tactil, orientare portret, efect bokeh artistic, panoramă și multe altele.  

Xperia 1 III și Xperia 5 III (128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM) dispun, de asemenea, de tehnologia de stabilizare optică SteadyShot cu FlawlessEye, care îmbină viteza de citire crescută a senzorului de imagine cu algoritmul original Sony, pentru stabilizarea optică a imaginii. Pentru video, Sony Xperia 1 III dispune de un display CinemaWideTM 4K HDR OLED de 6.5 inci, cu un raport de aspect de 21:9 și o rată de refresh de 120Hz, în timp ce Xperia 5 III oferă un ecran CinemaWide HDR OLED de 6.1 inci, cu un aspect ratio de 21:9. Procesorul de tip X1 aduce suportul BRAVIA HDR pentru remasterizare video.Caracteristicile permit inclusiv realizarea de clipuri slow-motion, la 4K HDR în slow-motion la 120 FPS.

Ca gameplay, Sony Xperia 1 III și Xperia 5 III integrează  tehnologia Motion Blur Reduction la 240Hz, aceeași rată fiind prezentă și în rândul  touch sampling rate-ului. Pentru cei care joacă în echipe, noul microfon optimizat pentru noise cancellation permite o comunicare clară prin reducerea zgomotului de fundal care depinde de tipul de căști ales de utilizatori, iar performanț audio este asigurată de 360 Spatial Sound, de difuzoarele stereo Full-stage și de 360 Reality Audio. 

Sony Xperia 5 III

Cu o baterie de 4,500mAh, ambele modele pot fi utilizate întreaga zi, în timp ce o gamă de funcționalități de încărcare la prelungirea duratei de viață a bateriei, iar  aceasta, poate fi încărcată până la 50% în 30 de minute. Nu în ultimul rând, Xperia 1 III (256GB 12GB RAM / 512GB 12GB RAM) oferă o funcție de încărcare wireless și de partajare a bateriei, permițând dispozitivului să fie conectat la un încărcător wireless pentru a completa în mod convenabil bateria. Datorită funcției de partajare a bateriei, acesta se poate transforma și într-un charging dock pentru alte dispozitive, iar cele două modele Sony Xperia sunt dotate cu procesorul Snapdragon 888 5G și cu acceleratorul grafic Adreno 660. 

 

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button