Tech&IT

Sony vine cu cele mai noi smartphone-uri, Xperia XZ2 și XZ2 Compact

Într-o piață dominată în mare parte de Samsung și Apple, Sony încearcă să atragă privirile cu cele mai noi modele proprii de telefoane cu Android, respectiv Xperia XZ2 și XZ2 Compact. Încă nu știm cât vor costa, dar am aflat specificațiile tehnice și când vor fi lansate… cu aproximație.

Consensul în ceea ce privește ultimele generații de telefoane de la Sony este acela că oferă unele dintre cele mai bune camere, însă când vorbim de performanță și preț, acestea lasă de cele mai multe ori de dorit. Anul acesta, în cadrul MWC 2018, Sony a venit cu două modele de telefoane inteligente cu care speră să schimbe percepția consumatorilor, Xperia XZ2 și fratele său mai mic, XZ2 Compact.

Credit: Raymond Wong / Mashable

Xperia XZ2 are un spate curbat din sticlă, iar marginile sunt din metal, ceea ce face ca telefonul să se așeze ceva mai bine în palmă, spre deosebire de alte telefoane de o asemenea mărime. În plus, senzorul de amprente se situează pe spatele telefonului, ceea ce face și accesarea acestuia ceva mai simplă. Luând aceste două aspecte în calcul, Sony pare să pună, încă o dată, un accent ceva mai mare pe confort.

Cu privire la mărime, Xperia XZ2 are un ecran de 5,7 inci, iar cu tot cu marginile sale, care de această dată sunt ceva mai subțiri, are în total 6,02 inci, respectiv 153 x 72 x 11.1 mm. Desigur, vorbim de un display Full HD+ IPS LCD, cu o rezoluție de 1080 x 2160 (18:9), protejat de Gorilla Glass 5.

Potrivit Mashable, XZ2 vine echipat cu un chip Snapdragon 845, 4GB de RAM și 64GB de memorie internă. Aceasta din urmă poate fi crescută până la 400GB, însă asta ar însemna folosirea celui de-al doilea slot pentru un card SIM și numai în modelul dual SIM. În plus, acesta include o baterie de 3.180 de miliamperi, suportă încărcare wireless Qi și are o certificare IP68 pentru rezistența la apă.

Luând exemplul unor alți producători, cum ar fi Apple cu iPhone X, Sony nu include un jack pentru audio în cazul modelelor Xperia XZ2, așa că trebuie să recurgem la căști audio wireless sau să ne folosim de unele prin USB-C.

Una dintre principalele inovații pentru care Sony le aduce cu noul său smartphone „flagship” este Dynamic Vibration System, care face ca telefonul să analizeze jocurile, filmele sau muzica redată și să vibreze în ton cu acestea. Desigur, sistemul poate fi modificat în funcție de preferințe, atât cu privire la intensitate cât și oprit complet.

Ajungând la camere, XZ2 vine echipat pe spate cu una de 19 megapixeli (f/2.0, 25mm, 1/2.3″, 1.22 µm), capabilă să captureze imagini în 4K HDR, dar și să înregistreze în super slow motion, respectiv 1080p la 960 de cadre pe secundă.

Comparându-le, modelul XZ2 Compact vine, după cum sugerează și numele, cu dimensiuni ceva mai mici, respectiv un display de 5 inci și ajunge la un total de 135 x 65 x 12.1 mm. În plus, fratele mai mic vine cu un spate din plastic, cu o baterie mai mică (2.870 mAh), fără posibilitatea de a fi reîncărcat wireless sau cu acel Dynamic Vibration System. În rest, specificațiile tehnice sunt exact la fel.

În cele din urmă, prețul ar putea să facă diferența, însă nu a fost dezvăluit încă, iar într-o situație similară se află și data lansării. Știm doar că ar fi vorba de prima jumătate a acestui an, dar din moment ce martie este aproape aici, nu ne-ar surprinde să le vedem prin aprilie sau mai.

[Mashable] [GSM Arena]

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button