GamingPCRSS PaginaDeMediaTECH

Sony va porta mai multe jocuri exclusive de PlayStation pe PC!

Dupa cum stiti deja, Horizon Zero Dawn Complete Edition pe PC a fost un hit. Asta le-a aratat japonezilor de la Sony ca PC-ul este o platforma cu potential. Parca au si uitat de ideea pe care o tot indrugau in trecut: „Vrei jocuri de PlayStation? Ia-ti PlayStation!” Poate ca durlaii aia de la Microsoft nu erau chiar asa nebuni cand au decis sa aduca toate jocurile de Xbox si pe calculator. Si uite ca dupa anuntul asta, s-a adeverit chiar contrariul. In cel mai recent raport financiar, Sony mentioneaza clar ca portarea exclusivitatilor catre PC va deveni un scop important deoarece creste profitabilitatea.

SIE urmareste sa isi mareasca veniturile accelerand virtuos al platformei PlayStation. Asta include si cresterea numarului de utilizatori activi, timpul petrecut in jocuri, imbunatatirea serviciilor de retea si diversificarea disponibilitatii IP-urilor (jocurilor) pe mai multe platforme, astfel incat utilizatorii PlayStation sa aleaga pe ce sa se joace. Obiectivele noastre urmaresc cresterea numarului de utilizatori activi si scurtarea timpului in care veniturile sunt incasate. Vom explora si ne vom extinde titlurile first-party si catre platforma PC pentru a ne promova si pentru a creste profitabilitatea.

Ok. Poate ca nu e un scop nobil. Ba dimpotriva, este egoist si strict legat de venituri. Dar hei, macar gamerii pe PC nu vor mai fi exclusi. Japonezu’ tot dupa bani, dar in toata goana lui face si chestii bune. Si pana la urma, nici ca-mi pasa de ce o sa o fac: eu vreau doar sa rejoc God of War. De data asta nu pe PlayStation 4.

Ce jocuri de PlayStation vor fi portate pe PC?

Ok, haideti sa nu sarim in sus de fericire ca vine noul Spider-Man sau urmatorul God of War pe PC odata cu PlayStation. Teoria mea e cam asa. Sony a luat decizia asta dupa ce a vazut interesul pentru platforma creat de portarea lui Horizon Zero Dawn. Un joc cu o vechime deja de trei ani pe care gamerii de pe PS deja il uitasera, dar pe care o noua comunitate de pe PC l-a primit cu caldura. Si pana la urma, daca vor vrea sa joace urmatorul Horizon, tot pe PS5 o vor face. Iar daca nu au chef sa-si ia consola, mai asteapta trei ani si il joaca si pe urmatorul.

Zvonurile vorbesc despre portarea lui Dreams si sincer, are sens. Jocul este mai de graba o unealta care cred ca ar profita la maxim de libertatea oferita de combinatia dintre mouse si tastatura. Daca unii au creat adevarate opere de arta din controller, oare ce e posibil pe mouse? Sau ca tot suntem pe PC si nu pe PlayStation, sigur va incerca cineva si tableta grafica.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button