MORE

Sony transforma orice suprafata intr-o masa inteligenta

De ani de zile tot vedem in filme tot soiul de mese inteligente, cu care se poate interactiona de parca ar fi tablete imense, dar cu suficient de multa putere de calcul cat sa aiba chiar o functie utila. Ne apropiem de o asemenea tehnologie.

In cadrul evenimentului SXSW, Sony a demonstrat un prototip interesant dezvoltat de laboratorul sau de cercetare, Future Lab. Era vorba de un proiector echipat cu senzori suficient de avansati incat sa detecteze miscarea mainii utilizatorului intr-un spatiu tridimensional. Nu numai asta, dar proiectorul era capabil sa citeasca text de pe o carte, sau chiar sa decupeze poze din ea si sa permita manipularea lor.

sony-projector-future-lab-sxsw-2016-2.0

Tehnologia este inca primitiva, dar prezinta aplicatii posibile foarte interesante, deoarece poate transforma orice suprafata intr-una capabila sa inregistreze cu acuratete miscarile utilizatorului, devenind o metoda de interactiune inedita.

Nu este tocmai prima data cand cineva a incercat sa implementeze un astfel de concept. Inca de la aparitia consolei Wii, lumea tot gaseste metode prin care sa se foloseasca de senzorii sai cu infra-rosu pentru a obtine astfel de rezultate, iar cu aparitia unor solutii ceva mai avansate, precum Kinect sau Playstation Move, tendinta a continuat.

E bine de stiut ca o companie mare incearca sa faca ceva similar. Cu putin noroc, poate nu va ramane la stadiul de prototip.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button