GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Sony și Microsoft colaborează la un serviciu de Cloud-Gaming

În vremuri de mult uitate, exista ceva numit „războiul consolelor”. Acesta a cam încetat atunci când Playstation 4 s-a vândut atât de bine, față de Xbox One, încât Microsoft a renunțat la ideea de a mai publica numărul de console vândute. Iar acum, securea acelui război este acoperită cu încă un strat suplimentar de pământ, beton, asfalt, iar pe undeva pe deasupra pare să fie clădit ceva neașteptat.

Microsoft și Sony anunță un parteneriat prin care vor construi noi servicii de Cloud-Gaming, bazate pe Microsoft Azure. Asta nu înseamnă că se vor contopi prea curând într-un PlayBox, dar infrastructurile pe care le vor folosi cele două companii pentru serviciile lor de Game-Streaming vor fi compatibile, dar mai important, vor fi construite pe aceleași principii.

Unul dintre principii în special este foarte îmbucurător, deoarece presupune construirea de platforme de dezvoltare mai bune pentru comunitate, așa că poate asta înseamnă că va exista suport pentru mod-uri pe aceste servicii de Cloud-Gaming. Dacă asta se va adeveri, atunci un viitor plin de Cloud-Gaming nu va fi chiar atât de înspăimântător. Asta sau se referă la lucruri precum Twitch și Youtube, caz în care puteți intra deja în panică dacă mai țineți minte vremea când puteați deține un joc.

Cele două companii nu colaborează doar pe acest front, dar și la realizarea în comun a unor noi semiconductoare și a unor sisteme de inteligență artificială, ce probabil vor fi destul de utile pentru a combate amenințarea reprezentată de Google pe acest front. Stadia deja se folosește de câteva elemente de AI și Machine Learning pentru diverse aplicații.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button