Gaming

Sony se teme să mai lanseze un Playstation Vita

Dacă economisiți bani pentru o nouă consolă portabilă, sper că sunteți mulțumiți cu Nintendo, deoarece Sony nu se grăbește să lanseze pe piață un înlocuitor pentru consola Playstation Vita.

Shuhei Yoshida, președinte al Sony Computer Entertainment, a declarat în cadrul evenimentului Eurogamer Expo că lansarea unui succesor pentru Playstation Vita ar fi problematică, din cauza climatului nesănătos provocat de ascensiunea telefoanelor mobile.

În cuvintele sale:

„Publicul are telefoane mobile, și este foarte ușor să joci ceva gratuit pe un smartphone, sau ceva care la început este gratuit. Sunt un mare fan al lui Playstation Vita, am lucrat din greu la proiectarea fiecărui aspect al PS Vita. Jocurile tactile sunt amuzante. Sunt multe jocuri foarte bine proiectate. Dar având stick-uri și butoane schimbă totul. Așa că sper, ca mulți dintre voi, ca această cultură de jocuri portabile să continue, dar climatul nu este sănătos deocamdată, din cauza dominanței jocurilor pe telefoanele mobile”

Afirmația lui Yoshida este oglindită de realitatea financiară. Nu doar că telefoanele mobile erodează publicul potențial, dar cea mai mare parte din ce a rămas a fost deja acaparat de Nintendo, cu 3DS, care s-a vândut de aproape cinci ori ma mult ca Playstation Vita. Un succesor nu va trebui să se lupte doar cu Nintendo, dar și cu telefoane mobile a căror putere crește într-un ritm pe care o consolă nu îl poate egala.

[Techraptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button