PC&Consoles

Sony se face de râs

O critică majoră adusă platformelor de distribuit jocuri pe PC, ca Steam, este că acceptă cam orice. Poți găsi pe Steam până și un slideshow care pretinde să fie un joc, alături de tot soiul de rebuturi abjecte.

Nu există prea mult control al calității, fiind o platformă destul de deschisă. Așa că s-ar crede că pe console, unde producătorul hardware trebuie să își dea acordul, ar exista standarde mai bune de calitate. Dar Sony a dovedit contrariul.

Vă prezint Solbrain Knights of Darkness, un joc a cărui trailer era până acum câteva zile pe contul oficial Playstation de pe Youtube, și care a fost lansat recent pentru PS4. Jocul a fost lansat și pentru PC, prin Amazon.

Ce este atât de rău la acest joc? Mai țineți minte Limbo of the Lost? Acel titlu care fura elemente de grafică din nenumărate alte jocuri? Eh, Solbrain face exact același lucru. Are elemente de artă furate din Skyrim, din TERA, trailer-ul care se afla pe pagina oficială avea o melodie furată din Ori and the Blind Forest, până și sigla este copiată de pe DeviantArt.

Pagina sa de descriere de pe magazinul oficial Playstation pare scrisă de cineva care nu înțelege limba engleză, iar trofeele de PS4 sunt scrise în aceeași manieră.

Dar, cumva, acest joc a trecut de standardele riguroase ale celor de la Sony.

Partea cu adevărat interesantă este că studioul care a creat jocul, Lightning Games, nu este la prima astfel de peripeție. Din 2014 și până acum a realizat nu mai puțin de 12 jocuri Solbrain pentru Vita, măcar o parte din ele având la fel de multe elemente furate din alte titluri.

Așa că data viitoare când cineva spune că măcar pe console sunt standarde mai bune de calitate, vă rog să le amintiți de această bijuterie și de faptul că probabil mai sunt multe altele care trec neobservate.

[Neogaf]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button